30 otobüs alındı!

Büyükşehir 20’si doğalgazlı olmak üzere 30 otobüs aldı. Engelliler ve bebek arabalarının rahatlıkla binebileceği otobüslerin, 10’u aralık ayında, 20’si ise 2017 yılının ilk aylarında halka hizmet vermeye başlayacak.

Haberler 25.10.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl 59 doalgazl otobüs alarak, toplu tama sistemini rahatlatan Ulam Daire Bakanl, kent merkezinde günlük 16 bin kiinin faydaland toplu tama sistemini daha konforlu ve güvenli hale getirmek için çalmalarn sürdürüyor. Ulam Daire Bakanl bu kapsamda, araç filosuna 30 otobüs daha eklemeye hazrlanyor.

12 metre uzunluunda, 3,5 metre yüksekliinde 90 yolcu kapasiteli yeni otobüslerin, 10unun aralk aynda, 20sinin ise 2017 yl içinde halka hizmet vermeye balamas bekleniyor.

Doalgazl otobüs says artacak

Ulam Daire Bakan Ylmaz Abi, Diyarbakr halkna daha güvenli ve konforlu bir ulam hizmeti vermek amacyla çalmalarn hzl bir ekilde sürdürüldüünü belirtti. Toplu tama araçlarnn bazlarnn 8 yllk olduunu, bunlarn ekonomik ömürlerini doldurduunu ifade eden Abi, otobüslerin yüzde 80nin de dizel (motorin) yakt kullanldn kaydetti.

Belediye ekonomisine kazanç salamak amacyla dizel araç alm yaplmadn, dizel araçlar yerine doalgazl araçlarn tercih edildiini söyleyen Abi, 10 araç almnn yapldn, bu otobüslerin aralk aynda halka hizmet vermeye balayacan, 2017 yl içinde de doalgazl 20 aracn daha toplu tama filosuna katlacan bildirdi.

Daha ekonomik, çevreye duyarl ve konforlu

Dizel ve doalgazl araçlar arasnda ekonomik açdan yüzde 50lik bir fark var. mknlar el verdii ölçüde yl be yl eski araçlar doalgazl otobüslerle deitireceiz. diyen Abi, dizel araçlarn çevreye emisyon olarak zararl gazlar yaydn, doalgazl araçlarn tamamen çevreye duyarl ve emisyonlarnn sfr orannda olduunu, bu nedenle doalgazl otobüslerin tercih edildiini vurgulad.

Engelliler otobüsleri rahat kullanabilecek

Yeni toplu tama araçlarn engellilerin rahat bir ekilde kullanabileceini belirten Abi, Yeni araçlar duraa yanatnda yan yatabiliyor ve körüklüdür. Bundan dolay hem engelliler hem de çocuk arabalar rahatlkla binebilecei ekilde dizayn edilmitir. dedi.

Belediye otobüsünün girmedii cadde kalmayacak

Kent merkezinde birçok noktada belediyeye ait toplu tama aracnn bulunmadn dile getiren Abi, yapacaklar çalmayla toplu tama aracnn girmedii cadde ve sokan kalmayacan kaydetti. Kent merkezinde trafik konusunda ciddi skntlarn yaandna dikkat çeken Abi, Özellikle Ofis civarnda toplu tama için transit yollar belirleyeceiz ve o bölgede bir düzenleme yapacaz. Bu düzenleme için teknik altyaplar yapldktan sonra Diyarbakrda toplu tama konusunda iddial bir ekilde halkmza düzenli hizmet vereceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git