30 yıldır kullandığı motosikletiyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

Diyarbakır’da 30 yıldır kullandığı motosiklet ile dikkatleri üzerine çeken yaşlı adamın motosiklet tutkusu görenleri şaşırtıyor.

Haberler 05.08.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde 30 yldr kulland motosiklet ile dikkatleri üzerine çeken 6 çocuk, 20 torun sahibi 67 yandaki Fahrettin Arslanolunun motosiklet tutkusu görenleri artyor.

Bandaki sar, beyaz elbisesi ve sakal ile motosiklet üzerinde görülen Arslanolu, 1987 ylnda bir milyon 90 liraya ald motosikleti ile 30 yllk dostluunu LKHAya anlatt.

Motosiklet tutkunu olduunu ifade eden Arslanolu, onunla günlük ilerini gördüünü söyledi.

Motosikletinden memnun olduunu dile getiren Aslanolu, Motosikletim 1987 modeldir. Bu motosikleti o zamann parasyla, bir milyon 90 liraya aldm, 30 yldr sürücüyüm. Hamdolsun Allaha, güzel geçti bu güne kadar, inallah bundan sonra da güzel gider. Bu motorun iç ksmnda baz parçalar piyasada yok. stanbuldan istettik ve geldi parçalar, onlar hepsini yerletirdik. imdi sfr motor oldu. Biz çocukluktan bisiklet sürücüydük Motosiklet markas balkan, kendim Erbakan, Allahn izniyle babakan diyor, öyle slogan atyorduk. Erbakana devaml elik ediyorduk. Parti gençlik tekilatnda iken o motosikletimi elden çkardm, ondan sonra bunu maazadan yeni olarak aldm ve 30 senedir elimdedir, memnunum hamdolsun. dedi.

Elimden gelene kadar motosiklet sürmeye devam edeceim

Motosikletinin geçmite bir defa çalndn ve kendisinin aray neticesinde bulduunu söyleyen Arslanolu, motosikletinin çalnmas olayn öyle anlatt:

Bir sefer motosikletim çalnd. 9 gün boyunca aradk, bulamadk. Ben bir gün bir tamircide motorumu gördüm. Motoru gördüüm gibi tandm, biraz bakmn yapmlard. Gittim tamirciye motosikletin benim olduunu, polise bildirdiimi ve motoru alan kiinin kendisinin getirmesi halinde ikyetçi olmayacam söyledim. O ahs da motoru kendiliinden getirdi meydana brakt, biz de motosiklete sahip çktk. Ufak bir tamir ettikten sonra tekrar kullanmaya devam ettik. Elimden gelene kadar devam edeceim motoru sürmeye, fakat ihtiyarlad, insan yenilemek ister. Nasip olursa satacam. Sattktan sonra da yeni bir taneye kavuacam. çünkü ben motor tutkunuyum. Motorsuz duramam. Bir kere motosiklet ile kaza yaptm. Bir dolmu çarpt, devrildim ama bir ey olmad.

Trafikte motosiklet kullanabilmek için gereken evraklarnn tam olduunu söyleyen Arslanolu, Polis memurlaryla karlatm zaman Her eyin var mdr? diye soruyorlar, ben de olduunu söylüyorum. Muayene ve dier evraklarmdan ehliyetime kadar soruyorlar, hepsi tamamdr. Ardndan hemen bize yol veriyorlar ve biz de yolumuza devam ediyoruz. Hatta bir kere polis Balar Dörtyolda 15e yakn motosikletliyi durdurmutu. Beni de durdurdu ve bana Senin her eyin var mdr? diye sordu ben de bütün evraklarmn olduunu söyledim. Bana devam edebileceimi söyledi. Devam ederken tekrar beni çard. Geri döndüümde bana Göster evraklarn bu arkadalara örnek olsun dedi, ben de gösterdim. Ardndan dier motosikletlilere göstererek beni tebrik ettikten sonra uurlad. ifadelerini kulland.

Motora her bindiimde zevk alyorum, o insana yetiyor

Motosiklet kullanmaktan zevk aldna vurgu yapan Arslanolu, Trafikte motosiklet kullanmam biraz ilginç gözüküyor; beyaz elbiseyle, sarkla, sakalla. Elbette biraz dikkat çekici oluyor. Fakat ben bu halkn çocuu olduum için herkes beni tanyor. Hamdolsun öyle geçip gidiyor. Nasl insan hasta oluyorsa, bazen ba ars, el veya baka yerleri nasl aryorsa motor da muhakkak bir yerde bir arza verir. Motora her bindiimde zevk alyorum, o insana yetiyor. Allahn verdii bir nimettir, eskiden hayvan ile bu iler görülüyordu imdi motosikletle görülüyor, ilerimiz daha kolaylayor. Bunu elimden çkarrsam yeni bir taneye talibim. Satarsam da 500 TLye satacam eklinde konutu.

Trafikte büyük araçlar bize hiç yol vermek istemiyor

Diyarbakr trafiinde motosiklet kullanmann zor olduunu ve araç sürücülerinin motosikletlere yol vermediini ifade eden Arslanolu u ifadeleri kulland: Motosiklet kullanan arkadalarma tavsiyem udur ki: Yava sürsünler. Böylece ne kendilerine ne de bakasna zarar verirler. nsan rahattr, kalbi selim olmas lazm. Trafikte büyük araçlar bize hiç yol vermek istemiyor, Allaha hamdolsun motor incedir kendimize yol bulup geçebiliyoruz. Yoksa onlar bize hiç sayg göstermiyor. Hlbuki motosiklet de bir araçtr. Ben de vergisini veriyorum ve benim de bütün evraklarm var. Gönül ister ki herkes istifade etsin bu yollardan.

Ana Sayfaya Git