300 bin insanı istihdam eder

Diyarbakır Valisi Aksoy "Silvan Barajı Projesinin toplam tutarına baktığımızda 6,8 milyar liralık bir proje. 2 milyon 351 bin dönümlük arazinin sulanması hedefleniyor. Proje tamamlandığında 300 bini aşan insanımıza istihdam sağlamış olacağız"

Haberler 07.04.2017 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesinde yapm süren Silvan Baraj Projesi ile 300 bin kiinin istihdam edilebileceini açklayan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, 6,8 milyar liralk bir proje. 2 milyon 351 bin dönümlük arazinin sulanmas hedefleniyor. Proje tamamlandnda 300 bini aan insanmza istihdam salam olacaz dedi.

Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüünce, Tarmsal Aratrma Enstitüsü Kongre Merkezinde 2017 Yl Süne Mücadelesi Bilgilendirme Toplants düzenlendi. l Valisi Hüseyin Aksoy, GAPn en önemli ayaklarndan biri olan ve yapm süren Silvan Baraj Projesinin kentteki tarma önemli katks olacan söyledi.

Silvan Baraj Projesinin toplam tutarna baktmzda 6,8 milyar liralk bir proje. 2 milyon 351 bin dönümlük arazinin sulanmas hedefleniyor. Proje tamamlandnda 300 bini aan insanmza istihdam salam olacaz. diyen Aksoy, birçok sulama projesinin bulunduunu, bunlarn tamamlanmasyla tarmsal üretimin daha uç noktalara çkacan bildirdi.

SLVAN BARAJI PROJES

Buday ve mercimekte Diyarbakrn Türkiyede ilk sralarda yer aldn aktaran Aksoy, süne ile mücadelenin büyük önem tadn bildirdi.

Aksoy, konumasn öyle sürdürdü: Emek veriyoruz, gayret gösteriyoruz ama zamannda ve usulüne uygun yapmadmz bir mücadele bize pahaly mal olabiliyor. Ürettiimiz ürünün karln yeterince alamyoruz. Üreticimizi, çiftçimizi bu alanda bilinçlendirmek ve ne zaman nasl yapaca konusunda onlar duyarl hale getirmek istiyoruz.

Diyarbakrda zaman zaman çkan anz yangnlarnn tarmsal üretime zarar verdiini anmsatan Aksoy, bu konuda üreticilerin duyarl olmas gerektiini anlatt.

SÜNE LE MÜCADELE

Anz yangnlarnn çok ciddi zararlar verdiine dikkati çeken Aksoy, anz yakanlara para cezas verildiini, amaçlarnn ceza deil, anz yangnlarn önlemek olduunu aktard.

Bakanlk olarak süne ile mücadeleyi planl ve programl bir ekilde yürüttüklerini anlatan Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl Bitki Sal ve Karantina Daire Bakan Murat ahin de doru, zamannda ve etkili bir ekilde mücadele yaparak olumsuz etkileri ve verim kaybn önlemeye çaltklarn kaydetti.

Daha sonra Sürü Yönetici Benim Projesi kapsamnda eitim gören kursiyerlere sertifikalar verildi. Toplantya, Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve çok sayda çiftçi katld.

Ana Sayfaya Git