İğrençlikleri tescillendi!

DİYARBAKIR'da rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkan Ö.Ö.'ye (19) cinsel saldırıda bulundukları suçlamasıyla tutuklanan baba H.Ö. ve dayı Ö.B.'nin yargılanmasına başlandı. Yapılan DNA testinde bebeğin dayı Ö.B.'den olduğu ortaya çıktı. Ö.B.'nin tutukluğunun devamına karar verilirken, H.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberler 28.03.2019 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda karn ars ikayetiyle annesiyle birlikte hastaneye giden Ö.Ö.nün 7 aylk hamile olduu belirlendi. Doktor, tavrlarndan üphelendii Ö.Ö.yü özel odaya alp, kimden hamile kaldn sordu. Ö.Ö., babas H.Ö.nün kendisine defalarca cinsel saldrda bulunduunu söyleyince, doktor polise haber verdi.

Emniyete götürülen Ö.Ö., ifadesinde babas H.Ö. ve days Ö.B.nin kendisine cinsel saldrda bulunduunu söyledi. Ö.Ö., evde yalnz kaldklar zaman babasnn kendisine cinsel saldrda bulunduu, olayn 15- 20 defa gerçekletiini öne sürdü. Ö.Ö., anneannesinde kalan days Ö.B.nin de misafirlie gittikleri gün tek bana kaldklar srada kendisine istismarda bulunduunu iddia etti. Korkudan yaadklarn anlatamadn ifade eden Ö.Ö., babas H.Ö. ve days Ö.B.den ikayetçi oldu.

Ö.Ö. savclktaki ifadesinde ise babas ve daysnn cinsel saldrlar dnda kimseyle cinsel iliki yaamadn, çocuun babasnn tespiti için gerekli muayene ve raporlarn alnmasn talep etti. Ö.Ö., devlet korumasna alnrken, gözaltna alnan Ö.B. tutukland, babaya ise ulalamad. Yaplan DNA testinde bebein babasnn day Ö.B. olduu belirlendi.

MAHKEMEDE FADE DETRD

H.Ö. ile Ö.B. hakknda Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde cinsel saldr suçundan dava açld. Durumaya Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü de müdahil oldu. Davann ilk durumas öncesi baba H.Ö. Manisada gözaltna alnd, getirildii Diyarbakrda çkarld mahkemece tutukland.

Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, tutuklu yarglanan Ö.B. ve H.Ö. ile avukatlar katld.

Durumada babas hakkndaki ifadesini deitiren, ailesi ile arasnda sorunlar olduu için yalan söylediini belirtip, ikayetini geri alan Ö.Ö., days Ö.B.den ise ikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, bebein babasnn Ö.B. olduunun belirlenmesi ve madurun babasna yönelik ikayetinden vazgeçmesi üzerine H.Ö.nün adli kontrolle tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmasna karar verdi. Ö.B.nin ise tutukluluk halinin devamna karar verildi.

Ö.B.nin kardei Ömer B., yeeninin ilk ifadelerinde babasn suçlad, ancak mahkemede ise ikayetinden vazgeçtiini söyledi. Suçlu iseler hem enitesinin hem de kardeinin ceza almasn isteyen Ömer B., kisi de bu ii yapmsa, ikisinin de cezasz kalmasn istemiyorum. Daha önceki bütün ifadelerinde Benim babam diyor. lk durumada da Ben babamdan ikayetçi deilim diyor. Ben adaletin yerini bulmasn istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git