İş-kur cezası önerge oldu

Sur, Kayapınar ve Ergani'deki okullarda görevlendirilen İŞ-KUR elemanları, kurum tarafından ceza üzerine çekmesi nedeniyle, okullar çöplük haline geldi. Sağlığı tehdit eden ceza, Meclis'te soru önergesi oldu.

Haberler 14.03.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

-Kur l Müdürlüü tarafndan, Sur, Kayapnar ve Ergani ilçelerindeki okullarda görevlendirdii Toplum Yararna çalma Program kapsamndaki temizlik içileri çekmesi nedeniyle okullar, çöplüü dönütü. Örencilerin saln büyük ölçüde tehdit eden skandal uygulama büyük tartma yaratrken, konu Türkiye Büyük Millet Meclisine tanarak, Bakan smet Ylmaza soru önergesi verildi.

-KUR CEZA VERNCE

Diyarbakrn Kayapnar, Sur ve Ergani lçelerinde Toplum Yararna çalma Program (TYçP) kapsamnda alnan temizlik içilerinin, lçe Milli Eitim Müdürlerinin, istenilen ekilde elemanlar çaltrmad, görevi kötüye kulland iddiasyla, müfettiler tarafndan hazrlanan raporlar üzerine, -Kur Diyarbakr l Müdürlüü tarafndan, elemanlar okullardan alnd.

OKULLAR çÖPLÜK OLDU

ki yl süreyle projeden ilçelerin yararlanmamas yönünde ceza uygulannca, ilçelerdeki okullar bir anda, içisiz kald. Temizlik elemanlarnn verilmeyii, Milli Eitim Müdürlüü ve lçe Müdürlüklerinin, Okul Aile Birliklerinin çözüm üretemeyince, okullar adeta çöplük haline döndü. Örencilerin saln büyük ölçüde tehdit eder hale gelen okullardaki temizlik sorunu, Mecliste soru önergesi oldu.

MECLSE SORU ÖNERGES

Konu ile ilgili olarak Milli Eitim Bakan smet Ylmazn cevaplandrmas amacyla yazl soru önergesi veren Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp, 2017 ylnda programn iptal edilmesiyle, okullara 2 yl boyunca personel gönderilmeme cezas verildii yönündeki iddialarn cevaplandrlmasn istedi. Soru önergesinde, bu ilçelerdeki okullarda temizlik yapacak personelin bulunmamas sebebiyle temizlik yaplmad, tuvaletlerin temizlenmedii ve bu durumun örencilerin saln tehdit ettii belirtilerek, basna szan u bilgilere yer verildi:

TUVALET HTYAçI GDERLMYOR

Habere göre; örenciler tuvalet ihtiyaçlarn gidermek için evlerine gitmek zorunda kalmaktadrlar. Örenci velileri okulun temizlik sorunu ile ilgili okul yetkilileriyle ve ilçe milli eitim müdürleriyle görümü, kendilerine temizliin yaplaca söylenmitir. Fakat bu görümenin üzerinden 1 aydan fazla süre geçmi olmasna ramen herhangi bir gelimenin yaanmad dile getirilmitir.

Yiitalp, Milli Eitim Bakannn sorunu izah etmesi ve gündeme getirilen meselenin doruluunun açklamak üzere cevaplandrlmak üzere u sorular sordu:

CEVAP STENLEN SORULAR

1-Diyarbakrn Kayapnar, Sur ve Ergani lçesindeki okullarda yaanan bu durumdan haberdar msnz?

2-Diyarbakr ilindeki TYçP programnn iptal edilmesi il birlikte okullara 2 yl boyunca personel gönderilmeyecei iddias doru mudur?

3-Söz konusu okullardaki temizlik ve hijyen sorununu çözmeyi planlyor musunuz?

4-Bu okullarda eitim gören örencilerin salk taramalarn yapmay planlyor musunuz?

5-Okullarda görevli temizlik personeli kadrosu olmas gerekirken neden atama yaplmamaktadr?

6-Okullara temizlik personeli atamayarak -kur üzerinden personel gönderilmesinin gerekçesi nedir?

Ana Sayfaya Git