İşine geri döndüğü için mutlu

Diyarbakır’da HDP'li belediye tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan şehit yakınlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yeniden görevlerine iade edilmesi, şehit ve gazi yakınlarını sevince boğdu.

Haberler 31.08.2019 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir önceki dönem kayyum tarafndan ie alnan ehit yaknlar, 31 Mart yerel seçimlerinde HDPli belediyenin kazanmasyla hiçbir gerekçe gösterilmeden iten çkarld. Gerekçesiz karar örenen ehit aileleri ykld. Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, çileri Bakanl tarafndan kayyum olarak büyükehir belediye bakanlna görevlendirildikten sonra ilk ilerinden biri, ehit ailelerinin ilerine geri dönmesi talimatn vermek oldu. Bu karar örenen ehit yakn Nurettin Yldz, HA muhabirine yapt açklamada mutlu ve sevinçli olduklarn belirtti. ehit yakn Nurettin Yldz, ehitlerinin 15 Mays 2017 ylnda rnak Gürmeç üs bölgesinde askerlik görevini ifa ederken PKK terör örgütü ile girdii çatmada ar yaralandn ifade etti. ehidin çatmadan sonra ambulans helikopterle Ankara GATA askeri hastanesine sevk edildiini aktaran Yldz, Daha sonra bize haber verilerek bizde oraya gittik. ehidimiz 11 gün yaam mücadelesi verirken yaplan tüm müdahalelere ramen o da ehadet erbetini içti dedi.

Hükümetimiz bu memleketin sahipsiz olmadn bir kez daha göstermitir

Cumhurbakannn her zaman yannda olduklarn, onlarn da kendilerinin yannda olduunu aktaran ehit yakn Nurettin Yldz, Türkiye Cumhuriyeti kimliini tayan her vatandana deer veriyorlar. Ancak ehit ailelerine verdikleri deer o bizi çok mutlu ediyor. Ben yaklak iki yl önce ehidimden dolay kayyum döneminde ie alndm. Görevimi laykyla, baaryla yaptma inanyorum ki öyledir de. Ben deil herkes öyle. Bir güne bir gün benden taraf iim aksamamtr. Her zaman iime gitmiim, iime sadk olmuumdur. Ama maalesef ki bu HDP yönetimi geldiinden sonra biz ehit aileleri olarak dlandk. Hiçbir sebep göstermeden, gerekçesiz bir ekilde bizi iten çkartt ve kap önüne koydu. Biz de sa olsun tek umudumuz olan Allaha sndk. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, çileri Bakanmz Süleyman Soyluya inandk. Sa olsun, var olsun Allah raz olsun. l Valimiz Hasan Basri Güzelolu da bizim için çok çok deerlidir. Bunlarn kapsn çaldk. Allah raz olsun onlar da bize sahip çkt. Benim iten çktm gün, bana haber verildii gün i fazla önemli deildir, önemi yoktur. Ancak psikolojik olarak o an diyebilirim ki ykldm. Ykldm kaldm, ok oldum. çünkü bunu hiç bir zaman ben beklemiyordum. Yapabileceklerine inanmyordum. htimal bile vermiyordum bir ehit ailesinin iten çkarlmasna. Adamlar bunu yapt ve çok ükür de yanlarna kalmad. Devletimiz bize sahip çkt. Devlet hem Diyarbakra hem ehit ailelerimize sahip çkt. Bize deer verdi, geldikleri günde ikinci günü bana haber verilerek giriim yapldna dair bilgi geldi. O gündür bugündür iimize döndük. Mutluyuz, sevinçliyiz. Bizde devletimizle bu kadim ehrimize, peygamberler ve sahabeler ehrine inallah birlikte hizmet edeceiz. Hükümetimiz bu memleketin sahipsiz olmadn bir kez daha göstermitir eklinde konutu.

ehit yakn Nurettin Yldzn 12 yandaki kz Felek Yldz ise babasnn iten çkarlmasna çok üzüldüünü söyledi. Yldz, Devlet benim babam tekrar ie ald. Bunun için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Bunun için tüm devlet büyüklerimize teekkür ederim diye konutu.

Ana Sayfaya Git