İşte bu iyi oldu

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 valiliğine gönderilen 'koronavirüs tedbirleri' genelgesinde, salgın nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri dün saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

Haberler 17.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, 81 l valiliine koronavirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile koronavirüs salgnn çinin Vuhan kentinde balayarak tüm dünyay tehdit etmeye devam ettii ve Dünya Salk Örgütü tarafndan pandemi olarak nitelendirildii hatrlatld.

BARLAR YASAKLANDI

Genelgede; koronavirüs (Kovid-19) salgnndan vatandalar korumak ve salgnn yaylmasn engellemek için Salk Bakanl ile yaplan deerlendirilmelerde; umuma açk istirahat ve elence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandalarn çok yakn bir mesafede bir arada bulunarak hastaln bulama riskini artraca, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin dün saat 10.00 itibariyle geçici süreliine faaliyetlerinin durdurulmasn istedi.

Genelgede ayrca, söz konusu tedbirlere ilikin vali ve kaymakamlar tarafndan il ve ilçe belediyeleri ile ibirlii içinde ilgi kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alnmas ve kolluk birimleri tarafndan konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi istendi.

Ana Sayfaya Git