İşte Hürafe İşte Rezalet

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, "Berat Kandili" dahil olmak mübarek geceleri hürafe olarak değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı'na, başıaçık kadınların erkeklerle birlikte ilahi okumasını ve Ulucami'de görevli şaibeli imama aşr-ı şerifin okutulmasına "ne diyorsunuz" diye sordu.

Haberler 02.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemlerde kendilerini alim, ilahiyatç ve akademisyen diye tantan kiilerin slami deerlere yönelik saldr içeren ve toplumda zihin bunalm yaratan beyanlarna, Mübarek üç aylarda yer alan Kandil gecelerine de hürafe denilmesi, bu kadar da fazla dedirti.

Aratrmac-yazar Mehmet Ali Altnda, Günün Yorumu köesinde, yaanan skandallara seyirci kalan Diyanet leri Bakanlna, Berat Kanidilgecesinde Diyarbakrda vuku bulan ite hürafe ite rezalet dedirten iki etkinlie dikkat çekerek, bunlara ne diyorsunuz dedi.

Altnda, köesinde Kayapnarda gecenin ihyasna yönelik Belediye tarafndan organize edilen tasavvufi müzi konseri ve semanzen gösterisinde, Dicle Üniversitesi müzik karosunun bayan sanatclarnn baaçk-makyajl, erkek sanatçlarla birlikte ilahi okumalarna dikkat çekti.

Altnda, stanbul l Müftülüünün tarihi Ulu Camideki Berat Kandili organizasyonunda, hakknda bir dizi aibe olan ve Diyanet leri Bakanl tarafndan iki kez soruturma geçiren Camiinin Baimam olarak görev yapan kiiye, Ar- erif okutulmasnn nasl izah edilebiliniceini sordu.

Ana Sayfaya Git