İşte işsizliğin ürküten resmi

Diyarbakır'da 6 ay süreyle işe alınacak 4 bin kişi için, 5 saatte 5 kin kişi başvurdu. Kilometrelik kuyruklar oluştu. Başvuruların 30 bini geçmesi bekleniyor.

Haberler 25.04.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda KURun Toplum Yararna çalma Programna (TYP) 4 bin içi alnacan duyan binlerce vatanda kurum önünde uzun kuyruklar oluturdu. Daha öncede kuruma kayt yaptrm vatandalar sra eziyetine son verilmesini adrese dayal sistem üzerinden insanlarn ie alnmasn istedi.

sizliin her geçen gün biraz daha fazla Diyarbakrda sabahn erken saatlerinde sraya giren vatandalar bir umut uruna saatlerce srann kendilerine gelmesini bekledi. Kadnl erkekli ayr sralarn olutuu kurum önünde her geçen saat sra daha da uzamaya balad. Yüzlerce metre kuyruun olutuu srada zaman zaman sra yüzünden ksa süreli tartmalar yaand.

Öte yandan srada beklemekten usanan vatandalar, adrese dayal kayt sisteminin iletilerek insanlarn madur edilmemesi gerektiini söylediler.

BURADA YEDSNDEN YETMNE NSAN BR UMUT URUNA SIRADA BEKLYOR

Vatandalardan Ferhat Doan, Sabahn erken saatlerinden itibaren kuyrua girdiini ve sra beklediini ifade ederek, 5 yllk üniversite mezunuyum. Tarih öretmeniyim. Yllardr KPSSye giriyorum ve 80 üzeri puan alyorum ama mülakatta hep eleniyorum. Maalesef adaletli bir alm olmad için mesleimi yapamyorum. Burada yedisinden yetmiine insan bir umut uruna srada bekliyor. Keke bu sralar olmasayd. Keke herkesin yapabilecei i olanaklar olsayd, istihdam edilselerdi insanlar. Burada görüyorsunuz 70ini devirmi yal insanlar bile var. Bu sralarn bu kadar uzun olmasnn sebebinin iyi aratrlmas gerekiyor dedi.

SZ OLDUUM çN EM EV TERK ETT

Sinan Aslanolu ise, isizlik nedeniyle einin evi terk ettiini belirterek, ki senedir botaym, perianz. Görüyorsunuz diyarbakrn hali ortada. Nereye i için bavursan adamn olmas gerektiini söylüyorlar bize. Ne yapalm? Hrszlk m yapalm? Ben isiz olduum için eim evi terk etti ve babasna gitti. Daha önce hastanede temizlik görevlisiydim. Beni iten çkardlar. Evim kirada, elde yok avuçta yok. Daha önce de KURda kaydm vard ama yine botaym diye konutu.

KILIçDAROLUNUN SSK GENEL MÜDÜRÜ OLDUU ZAMANDAK SIRALARA BENZYOR

Muharrem Elaltunbay da, Kuyrukta bekleye bekleye skldm. nsanlarn i için bu kadar eziyet etmelerinin bir anlam yok. Burada srada bekleyen insanlar zaten daha önce KURa kayt yaptrmlardr zaten. Herkesin adresi belli ve geliri belli burada insanlar srada bekletmenin ne gerei var. nsanlara i vermek istiyorlarsa yaplacaklar bellidir. Bu neye benzer? Klçdarolunun SSK Genel Müdürü olduu zamandaki sralara benzer. Zaten geçim zor olmu. nsanlar asgari ücretle geçinemiyorlar eklinde konutu.

5 SAATTE 5 BN BAVURU

Bavurular sabah saat 08.00den itibaren alnmaya baland. Yetkililer, ilk 5 saatte, saat 13e kadar, yaklak 5 kiinin bavurduunu, bu saynn hafta sonuna kadar 30 bini amasn beklediklerini söyledi. Kentte istihdam olanaklarnn snrl olduunu belirten bavuru yapanlar, yetkililerden i olanaklarnn yaratlmas ve yeni fabrikalarn kurulmas için çalma yapmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git