İşte peygamber sevgisi!

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Nevruz Parkta düzenlediği mitingte yüzbinler buluştu.

Haberler 01.05.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan Diyarbakrda Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temasyla Kutlu Doum etkinlii düzenledi. Etkinlikte Müslümanlar arasndaki kardeliin pekimesi, vahdetin olumas için slam lemine çar yapld Verilen mesajlarda, slam corafyasnda yaanan tüm skntlarn kaynann, slam d beeri sistemler olduu vurgusu yaplarak çözümün; kötü durum ve vaziyetten kurtulmann yolunun Allaha ancak hakkyla kul olmaktan geçtii vurguland.

SABAHIN ERKEN SAATLERNDEN

Yüzbinlerce Peygamber ann itirak ettii, Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temal etkinliinin düzenlendii Diyarbakr Newroz Park Miting Alanna sabahn ilk klaryla beraber Peygamber Sevdallar alana gruplar halinde akn etmeye balad. Salvat ve tekbirler eliinden 7den 70e her yatan etkinlik alanna akn eden Peygamber klar, birbirinden güzel görüntüler oluturdu. Gerçekletirilen etkinlik münasebetiyle ehrin ana caddelerinde youn bir araç trafii yaand.

ÜCRETSZ TAIMA YAPILDI

Alana gelen seyyar satclar ise platform görevlileri tarafndan satlarn daha rahat yapmalar ve düzenin korunmas için kendilerine belirlenen noktalara yerletirildi. Her yl olduu gibi bu yl da platform tarafndan, madur ve ihtiyaç sahipleri için alanda kermes kurularak, hem halkn hem de görevlilerin yeme-içme ihtiyaçlar giderilmeye çalld. Alana ulamn rahat salanmas amacyla Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan kentin 22 ayr noktasndan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan ise 10 ayr noktadan ücretsiz ek seferler düzenlendi. zdihamn yaanmamas için kadn ve erkekler, alana ayr ayr kaplardan giri yapt.

SALIK EKPLER HAZIR

Etkinliin yapld alanda, kayp olan çocuklar için kayp çadr, kadn ve erkekler için de birer salk çadr ve çevrede bulunan sahipsiz eyalarn teslim edilmesi için ayrca bir birimin oluturulduu gözlendi. Salk konusunda da oluabilecek ani salk sorunlarna müdahale etmek için salk çadrlarnda gönüllü 10 doktor, 30 hemire ve 50 salk personeli ile 2 ambulans hazr bulunduruldu. Platform yetkilileri, özellikle alanda kaybolan çocuklarn rahatsz olmamalar için, oluturulan kayp çadrnda, çocuklarn oyalanmalar için oyuncak, meyve suyu, kek ve oluabilecek psikolojik skntlara kar psikolog bulundurulduunu bildirdi.

6-7 EKM OLAYLARI

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça, Kutlu Doum Etkinliine Hogeldiniz yazl dövizlerin bulunduu platforma, ayrca üzerinde ehitlerimizi unutmadk, unutturmayacaz yazs ile 6-7 Ekim 2014te yaanan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadalar ile urad silahl saldr sonucu hayatn kaybeden Yeni hya Der Bakan Aytaç Barann fotoraflar da yer alan pankart asld.

BAZ STASYONLARI

Platformu göremeyen vatandalar için alann baz bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletiimin kesintisiz salanmas için de seyyar baz istasyonlar yerletirildi. Baz aileler ise yanlarnda getirdikleri yiyeceklerle belirlenen alanda piknik yapt. Vatandalar, seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eliinde etkinlii takip etti.

2 BN K GÖREVLENDRLD

Alanda düzenin salanmas ve koordinasyonun eksiksiz ilemesi için Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan 2 bin kiinin görevlendirildiini belirten yetkililer, her yl olduu gibi bu yl da etkinlik alannda kadn ve erkeklerin slama uygun olacak ekilde farkl alanlarda durarak, farkl giri noktalarndan alana girdiklerini ve izdihamn yaanmamas için de her türlü önlemin alndn söyledi. Binlerce polis güvenlik amaçl Emniyet Müdürlüü tarafndan görevlendirildi. Alana giriler srasnda polislerin yan sra Peygamber Sevdallar Platformu Tertip Komitesinin görevlileri de koordinasyonu salad.

MANEV ATMOSFER OLUTU

çekilen tekbir ve salavatlarn gökyüzüne yükseldii alanda devam eden Mevlit etkinliinde, kalabalk, izdiham ve ylmadan dolay sunucular, olas bir skntnn yaanmamas için sk sk cokulu halka uyarlarda bulundu. Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) etkinlii öncesi Özlem Ajans sanatçlarndan Cahit Kliç ve öle ezann okudu. Ardndan miting alannda saf tutan Peygamber Sevdallar, ttihadul Ulema Genel Bakan Enver Klçarslan imametinde cemaatle öle namazn eda ederek dua etti.

KURAN-I KERM TLAVET

Bu yl Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temasyla düzenlenen ve yüzbinlerin katld görkemli kutlu doum etkinlii büyük bir coku ve heyecana sahne oldu. Sunuculuunu Mehmet Emin Gülsever Kürtçe, Yunus Emirolunun ise Türkçe yapt program, mam Hatip ve Hafz M.Emin çiçekin Kuran- Kerim tilaveti ile balad, Kzltepe Kz lahi Grubu ise selamlama selamlama yaparak ilahiler seslendirdi.

SAHNE ALAN SANATCILAR

Daha sonra, Özlem Ajans sanatçlarndan; M.Nur, Cahit Kliç, Ayettullah Atila, Mücahit Yalçn, ve Mehmet nat tarafndan Mevlid okundu. Mevlid arasnda, M.Nur Yönden, Mehmet nat adl çocuklar, Kan Muhammed Mustafa kasidesini seslendirerek, koro eklinde Selam Sana dedi. Ardndan Özlem Ajans sanatçlarndan; M.Ali Ouz, Nezir Güler, M. Nuri Yönden, Dervi Madsor, Mehmet nat, Mücahit Yalçn, Cahit Kliç, Özcan Atsat, Remzi Esmer, Nurullah Kuray, Nurullah Ürün, Ferdi Kalkan, eyhmus çakmak, ve sanatç Ender Tekin, birbirinden güzel; ilahi, ezgi ve kasidelerle alan dolduran yüzbinleri coturarak mest etti. Yüzbinlerin coku, salavat ve tekbirlerle itirak ettii Diyarbakr Kutlu Doum etkinlii, Osman Yamur hocann okuduu dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git