İcazet aldılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde medrese ilimlerini bitiren 11 talebe, düzenlenen törenle icazet aldı.

Haberler 04.11.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesine bal Ikl Mahallesinde (Köy) bulunan brahimiy Medresesinde ilimlerini bitiren 11 örenci için icazet merasimi düzenlendi.

Youn katlmn saland köydeki icazet merasimi, salavatlar eliinde mücazlarn köy camisine girmesinin ardndan Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Kuran- Kerim tilavetinin ardndan konumalara geçildi.

lk olarak konuan Hasankeyf Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, 20 yl önce bu medresede Seyda Molla Aliden ilim tahsil ettiini ve icazet aldn söyledi.

lim örenme ve öretmenin öneminden bahseden Molla Ali Özer ise özellikle riyakrlktan kaçnlmas gerektiine dikkat çekti. Molla Özer, Nasl ibadet ediyorsanz, nasl amel iliyorsanz öyle devam edin. Birileri için amel terk edilirse riyakrla girer. dedi.

11 TALEBE CAZET ALDI

Kzltepe Müftüsü Masum Taç da u an ilimizde 52 civarnda medresemiz var. Bu say her yl artyor. Kzltepemizde bu say 22yi buldu. Buradaki medresede yaklak 40 örenci ilim alyorlar. Bugün icazet alacak 11 örencimizden 5i de u an medresede müderrislik yapyorlar. Ayrca medrese hocamz, aralkl olarak Arapça yazl snavlar yapyor. Bu da tüm medreselerimizde arzu ettiimiz ve talep ettiimiz bir husustur. diye konutu.

Mardin l Müftüsü smail çiçek ise ilim adamlarnn ve ilimle uraanlarn meleklerden sonra gelen erdemli insanlar olduklarn söyledi. Konumasnda ayet ve hadisler paylaarak devam eden çiçek, ilmin önemine dikkat çekti ve önemli olan mal varl deil ilim varl olduuna iaret etti.

FÖNÜLLER FETHETMEK

Kzltepe Kaymakam Hüseyin çam da Asr Saadette ve ondan sonra Osmanlya kadar baka bölgede ilk önce ilim insanlar ve gönül insanlar gönderilirdi. Özellikle o bölgeyi gönülden fethettikleri ve ardndan gerekirse klçla fethettiklerini tarih kitaplarndan okuduk. Ülke olarak 780 bin kilometre topramz var ve bu topraklar bize kfi, bakasnn topranda gözümüz yok. Ancak asl olan gönülleri fethetmektir. Bakldnda nerede bir gözya ve zulüm varsa, görevimizi yapamadmzdan kaynaklanyor. Bu gönül iini, kendine bir görev olarak addedip ve sadece kendi kurtuluu için deil insanln kurtuluu noktasnda herkesin elini tan altna koymas gerekir. diye konutu.

Yaplan konumalarn ve brahimiy Medresesi Müderrisi Molla Zahid Özerin icazet duasn okumasnn ardndan eitimlerini tamamlayan 11 talebe, orada hazr bulunan çeitli Seydalardan icazetlerini alarak lim oldular.

cazetlerini alan talebeler ise çok mutlu ve heyecanl olduklarn, bundan önce olduu gibi bunan sonra ilme hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

cazet merasimine; bölgede bulunan birçok ildeki medrese limi, il ve ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, icazet alan örencilerin yaknlar ve çok sayda vatanda katld.

cazet merasimi, katlmclara verilen yemekle sona erdi.

Ana Sayfaya Git