İçişleri Bakanı Soylu: Planlı sabotaj, elektrik arızası, taşkınlık yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, referandumda sandık güvenliğine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Oyların sayımı sırasında planlı bir sabotaj veya kendiliğinden gerçekleşebilecek herhangi bir elektrik arızasına karşı gerekli bütün tedbirler önceden alınmıştır.

Haberler 11.04.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, halk oylamas güvenlii konulu bir basn toplants düzenledi. Bakan Soylu, çileri Bakanl binasnda, 16 Nisan günü gerçekletirilecek anayasa deiiklii referandumuna ilikin alnan güvenlik önlemleri hakknda kamuoyunu bilgilendirdi. Referandumda sandk güvenlii adna gereken bütün tedbirlerin alndn vurgulayan Soylu, 16 Nisan Pazar günü, 55 milyon 319 bin 222 seçmen, ülke genelinde kurulacak olan 167 bin 140 sandkta oy kullanacak. Sürecin güvenliini temin etmek için 251 bin 788 emniyet personeli, 128 bin 445 jandarma personeli olmak üzere toplam 380 bin 223 personel görevlendirilmitir. Ayrca 26 ilde, 51 bin 148 güvenlik korucusu, 18 bin 675 gönüllü güvenlik korucusu da halk oylamas için görevlendirilmitir. Bütün bunlara ilaveten 6 bin Kara Kuvvetleri Komutanl personeli, ihtiyaç olmas halinde takviye olarak planlanmtr diye konutu.

SBER SALDIRILARA KARI LGL BRMLER 24 SAAT ESASINA GÖRE çALIACAK

Enerji kesintisine kar da özellikle tedbir alndn dile getiren Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl tarafndan bildirilecek enerjiyle ilgili kritik tesislerin, trafo merkezlerinin korunmas için 3 bin 476 devriye olmak üzere 9 bin 674 jandarma personeli, 3 bin 260 ekip olmak üzere 8 bin Emniyet Genel Müdürlüü personeli görevlendirilmitir. Siber saldrlara kar ise ilgili birimler 24 saat esasna göre çalacaklardr. Halk oylamasnn güvenli bir ortamda gerçekletirilmesi, seçmenin hür iradesinin her türlü bask ve yönlendirmeden uzak bir ekilde sanda yansmasn salamak üzere bakanlmz tarafndan alnan tedbirler; halk oylamas öncesi tedbirler, oylama gününe ilikin tedbirler ve halk oylamas sonrasna ilikin tedbirler olarak üç ksmda ele alnmtr dedi.

YETKSZ KLERCE MÜDAHALE EDLMEMES çN TEDBRLER ALINDI

Güvenlik kameralar konusuna ayr bir önem verdiklerini belirten Bakan Soylu, unlar söyledi: Siyasi parti binalar, kamu binalar ve vatandalarn toplu olarak bulunduklar yerlerde de ilave güvenlik tedbirleri alnmtr. Oylamalara gölge düürmek maksatl propaganda, bask yoluyla seçmenin kararn deitirme, oy sandklarn kaçrma ya da yakmalara kar gerekli güvenlik tedbirleri temin edilmitir. Sandk seçmen listeleri, bulunduu yerlerde korunarak, askdan indirilinceye kadar yetkisiz kiilerce müdahale edilmemesi için gerekli tedbirler alnmtr. Güvenlik kameralar konusuna ayr bir önem verdik. Sandk kurulacak olan binalarn teknik alt yaps gözden geçirilerek, binalarn bahçesini de görecek ekilde güvenlik kameralarnn hazr edilerek, çalr halde bulunmas salanmtr

UMUM ELENCE YERLER OY VERME SÜRESNCE KAPALI TUTULACAK

Halk oylamas sonuçlarnn belli olmasndan sonra herhangi bir taknlk yaanmamas için de gerekli tedbirlerin alndn söyleyen Soylu, 16 Nisan günü bütün umumi elence yerleri, oy verme süresince kapal tutulacaktr. Elence yeri niteliine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecektir. Oylarn saym srasnda planl bir sabotaj veya kendiliinden gerçekleebilecek herhangi bir elektrik arzasna kar gerekli bütün tedbirler önceden alnmtr. Halk oylamas sonuçlarnn ksmen veya tamamen belli olmasndan sonra istenmeyen olaylarn meydana gelmemesi, herhangi bir taknlk yaanmamas için gerekli bütün tedbirler planlanmtr dedi.

Ana Sayfaya Git