İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dizi eleştirisi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Beni bağışlasınlar, bir de 'Adana 01' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluştura mı yorsak yandık. Çocuklarımızı zehirliyor, bu iki dizi" dedi.

Haberler 28.10.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Afet ve Acil Durum Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Plan Deerlendirme Toplants, çileri Bakan Süleyman Soylunun katlmyla Antalyada Adalet Tekilatn Güçlendirme Vakf Tesislerinde yapld. Geçen yl dünyada meydana gelen 315 doal afet olayndan 68 milyon kiinin etkilendiini belirten Soylu, bu afetlerin yüzde 45inin, ölümlerin yüzde 80inin, afetten etkilenen kiilerin yüzde 76snn Asya ktasnda olduunu açklad. Etkiledii kii says bakmndan sellerin birinci, frtnalarn ikinci srada olduunu kaydeden Soylu, Ama öldürücülükte depremler birinci, sel afeti ikinci srada. Tüm dünyada 2018 yl içinde afetlerin neden olduu ekonomik kayp 131,7 milyar dolar civarnda diye konutu.

AFADDAN 1 YILLIK KIRMIZI ALARM LANI

AFAD müdürlerini deprem, sel felaketi ve dier afet risklerini unutmamak, topluma unutturmamak ve gündemden düürmemek konularnda uyaran Bakan Soylu, AFADn sorumluu daha fazla. 1 dakika bo durmamanz lazm. Bugün 27 Ekim. Önümüzdeki 27 Ekime kadar AFADn bütün il müdürlerine ve çalanlarna krmz alarm veriyoruz. Hiç durmak yok. Aynen yola devam. Hiç durmamamz lazm. Bence u psikolojiye girin; 27 Ekimde deprem var. Büyük bir afet var. Ne kurtarabilsek kardr. Ne kadar can, mal ve ülkemizin bir varln kurtarabilirsek kardr psikolojisine girmeniz lazm. Aksi takdirde Benden sonra gelen yapar anlay ile kar karya kalrsanz hepimiz yanarz dedi.

O DZLERE TEPK

Bakan Soylu, konumasnda baz dizilerle ilgili tepkisini de dile getirdi. Soylu, Lanet bir dizi var çukur diye. Onun kadar olamyorsak yazklar olsun bize. Hakikaten lanet. Beni balasnlar, bir de Adana 01 diye dizi var. kisinin etki alan kadar etki alan oluturamyorsak yandk. çocuklarmz zehirliyor, bu iki dizi. nsanmz kendi kültüründen uzaklatryor. Ben de hayretle bakyorum, Bu üniversite hocalar ne ie yaryor? diye, Bu ile ilgili kültür adamlar ne yapyorlar? diye, Özellikle bu dizilerle alakal ne ortaya koyuyorlar? diye. Bizim çocuklara öretmemiz gereken, bambaka bir eyken, çocuklarmz birileri zehirliyor ve buna maalesef bakyoruz diye konutu.

TÜM KURUMLAR ELN TAIN ALTINA KOYMALI

Kurumlar aras entegrasyonun önemine de deinen Bakan Soylu, Bir okulda afet annda çocuklara nasl davranlmas gerektiini, onlar nasl yönlendirebileceimizi, afet bölgesinden panik yapmadan nasl uzaklatrabileceimizi en iyi onlar bilir. Okul binalarnn salam olup olmadn, depreme daha uygun hale getirilmeyi onlar gerçekletirebilir. Tüm kurumlar, bu ite elini tan altna koymak durumundadr dedi.

Ana Sayfaya Git