İcraat dönemine giriyoruz!

Diyarbakır'ın bölgenin tarihi, kültür ve medeniyet başkenti olduğunu belirten Bakan Albayrak, "Artık daha icraat odaklı, hızlı kararlar alarak, halka hizmet düstürünü güçlü devlet ve güçlü millet anlayışıyla sahada güçlü uygulayacak bir sürece gidiyoruz" dedi.

Haberler 09.06.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Diyarbakrda esnaf ziyaretinde bulunarak, karne alan çocuklarla sohbet etti, onlara karne hediyesi verdi. Merkez Kayapnar ilçesindeki Cebelinur Camiinde cuma namazn klan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, bereberindekilerle birlikte, esnaf ziyaret etti. Esnafa krmz karanfil hediye eden Bakan Albayrak, ticaretin nasl gittiini sordu. Gittii her iyeri sahibine Cumhurbakan Erdoann selamn ileten Albayrak, yolda karlat Arda adl bir örencinin karnesini inceledi. Örenciye baarl olduu için harçlk veren Bakan Albayrak, bir krtasiyede de gazetecilerin sorularn yantlad.

2 hafta boyunca yurt gezilerini Dou ve Güneydoudaki ehirlere yaptn belirten Bakan Albayrak, Diyarbakrn bölgenin tarihi, kültür ve medeniyet bakenti olduunu ve bu yüzden çok önemli olduunu söyledi. 24 Haziran sonras ülkenin yeni bir sisteme geçeceini aktaran Albayrak, Elhamdullilah ülkemizin, milletimizin, bölgemizin, corafyamzn, ümetimizin selameti açsndan inallah daha güzel olacak. Diyarbakrmza Cumhurbakanmzn selamn getirdik, hayr duasn isteyeceiz. Bakan Albayrak, Daha da iyi olacak. Eski Türkiye dönemi bitti. Emin olun bundan sonra daha güçlü ve güzel bir süreç geliyor. Varsa bunun d iletiimi, ilikisi o da bitti. Yeni güzel günler bizi bekliyor diye yantlad.

Ylmaz BEKLEYEN/. Emin FDAN

DYARBAKIR-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, cuma namaz sonras, esnaf ziyaret ederek, sorunlarn dinledi. Diyarbakrn bölgenin tarihi, kültür ve medeniyet bakenti olduunu belirten Bakan Albayrak, Artk daha icraat odakl, hzl kararlar alarak, halka hizmet düstürünü güçlü devlet ve güçlü millet anlayyla sahada güçlü uygulayacak bir sürece gidiyoruz dedi.

Bakan Albayrak, Diyarbakr program kapsamnda merkez Kayapnar ilçesinde esnaf ziyaret etti. Ziyaret srasnda baz çocuklar aldklar karne ve baar belgelerini Bakan Albayraka gösterdi. çocuklarla sohbet eden Albayrak, Benim olum Ahmet Akif de 6. snf. Karnesini, ne aldm bilmiyorum. Arayacam. Bizim olan ne ald acaba?diye konutu.

çocuklar tebrik eden Albayrak, onlara karne hediyesi olarak harçlk verdi.

Daha sonra gazetecilere açklama yapan Bakan Albayrak, Diyarbakrda çok güzel bir hava ve iklimin bulunduunu, son 2 haftadr ehir d programlarn arlkl olarak Dou ve Güneydoudaki illere gerçekletirdiini, Hakkari, Van ve Mardinin ardndan bugün de Diyarbakre geldiini bildirdi.

Gittikleri ehirlerde her geçen gün daha da gelien, güzelleen havay yerinde teneffüs ettiklerini aktaran Bakan Albayrak, Diyarbakrn bölgedeki önemine deindi.

- Diyarbakrn hakk olan bu süreç yeni bir döneme doru gidiyor

Albayrak, kentin kültür, tarih ve medeniyet bakenti olduunu vurgulayarak, Diyarbakrdaki hava daha da önemli. Açkças havaalanndan buraya geli, yollar, yollarn çevre düzenlemesi, inaatlar, yaplan binalar, bunlar gördükçe hakikaten ben bir kez daha düündüm, kim neyin derdinde? Hakikaten iktidarmz döneminde Diyarbakrn hakk olan bu süreç yeni bir döneme doru gidiyor. Yerinde müahede ettiimizde de görüyoruz. Siyaset ne için yaplr, hizmet için. Hizmet edeceiz. Kime, vatandaa, halka, halkn taleplerini yerine getirmek üzere. Ben bir kez daha bu devletten, hükümetten gurur duydum. Birileri son dönem siyasette çok duyuyoruz yakalm, ykalm, durduralm, projeleri iptal edelim, öyle bir ey var. Görüyorsunuz deil mi beyannameler, açklamalar... diye konutu.

- çok daha güçlü ve güzel bir süreç balad

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Albayrak, iktidar ve devletin Diyarbakr her geçen gün güzelletirme adna çok güzel, önemli, tarihi admlar attn belirterek, bunun daha da gelieceine iaret etti.

24 Haziran ve sonras bundan emin olun, bölge özelinde corafya üzerinde çok daha güçlü, bu ülkenin birlik ve beraberlii noktasnda çok daha salam admlar atlacak yeni bir sisteme geçiyoruz. diyen Albayrak, artk daha icraat odakl, daha hzl karar alarak halka hizmet düsturunu güçlü devlet ve millet anlayyla sahada daha etkin uygulayacak bir sürece girdiklerini kaydetti.

Albayrak, 24 Haziran sonras bölgenin çok daha güzel olacan vurgulayarak, unlar söyledi:

A, i diyoruz. Bölgeye gittiimizde istihdam diyoruz. Daha iyi noktaya geldi ama daha yeni baladk, daha da iyi olacak. Bölgedeki iller turizm cenneti. Hakkarinin dalar, yaylalar, Van öyle, Diyarbakr muazzam. Tesisler, yatrmlar özellikle bu huzur ve güzel ortam bundan sonra bunun bozulmasn insanlar aklndan bile geçiremeyecek. Bölgenin, Türkiyenin çok güçlü ve güzel günlerinin yakn olduunu görmemiz lazm. Daha da iyi ve güzel olacak. Bugün Diyarbakrda bu havay teneffüs ettim. Allaha bir kez daha hamdolsun ülkemizin, milletimizin, corafyamzn, ümmetimizin, selameti, birlii ve beraberlii için çok daha güzel günler yaknda. Diyarbakrl hemehrilerimize Cumhurbakanmzn selamn ileteceiz. Eski Türkiye dönemi bitti, daha da iyi olacak. Bundan sonra emin olun çok daha güçlü ve güzel bir süreç balad. Bundan geri dönü yok.

AK Partili acl ailelere ziyaret

Buarada. Bakan Albayrak, 2 yl önce PKKnn saldrs sonucu öldürülen AK Parti Dicle lçe bakan Deryan Aktertin ailesini ziyaret etti. Aktertin yaknlaryla bir süre görüen Albayrak, daha sonra evden ayrld.

Geçen yl Licede terör örgütü mensuplar tarafndan katledilen AK Parti lçe bakan yardmcs Orhan Mercann ailesini de ziyaret eden Bakan Albayrak, yaknlaryla bir araya geldi.

Burada Mercann çocuklaryla yakndan ilgilenen Albayrak, çocuklarn karnelerini inceledi ve onlara karne hediyesi verdi.

Bakan Albayraka, Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak ve Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc da elik etti.

AK Parti l Bakanlnda partililerle bir araya gelen Albayrak, daha sonra Diyarbakr Valiliini de ziyaret etti ve eref defterini imzalad.

Bakan Berat Albayrak, Vali Hasan Basri Güzelolu ile bir süre görütü.

Ana Sayfaya Git