İddia: ‘Komando olamaz’ raporu satılıyor

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, askeri personel için 'sınıf değiştirme', 'Komando olamaz raporu', 'adi malullük' ile 'vazife malullük' belgelerinin para ile satıldığı iddiasında bulundu.

Haberler 04.12.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri belgelerin para karl satldn iddia eden CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzylmaz, söz konusu bedellerin 2 bin 600 lira ile 7 bin lira arasnda deitiini öne sürdü.

26 Austos 2016dan itibaren askeri hastaneler ve Gülhane Askeri Tp Akademisi, Salk Bakanl ile Salk Bilimleri Üniversitesine devredildiini hatrlatan Yavuzylmaz, GATA ve askeri hastanelerde çalmakta olan tabip subay ve astsubaylar yerine, bran salk olmayan subay ve astsubaylar ile kadro ve branna baklmadan sivil memurlar atand dedi.

Bu hastanelerde snf deitirme, Komando olamaz raporu, adi malullük ve vazife malullük belgesinin para karl alnd bilgisini edindiklerini anlatan CHPli milletvekili, adi malul olanlara 2 bin 600, vazife malullü raporu alanlara da 7 bin liraya kadar maa balandn söyledi.

çÜRÜK RAPORU ALAN PERSONEL SAYISI ARTTI

CHPli Yavuzylmaz, Bu belgeleri alan personel saysnda ciddi bir art var. Psikolojik rahatszlklar sebebiyle vazife malullüü hakk elde eden TSK ve jandarma personelinde de art var. Sadece 2016 ylnda çürük raporu alan yükümlü says 66 bin 370 kii oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git