İfadeleri kan donduruyor?

Avukat eşini öldüren doktor Mesut Issı, cinayet anını hatırlamadığını, sadece silahı eline alıp, gittiğini hatırladığını öne sürerken, eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini iddia etti.

Haberler 12.07.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda boanma davas açan ei avukat Müzeyyen Boyluyu (43) tabancayla kurun yadrarak öldüren doktor Mesut Iss (45) hakknda, arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame kabul edildi. Mesut Iss savclk ifadesinde, aldatldn ve olay ann hatrlamadn savundu.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATIRKEN; PMANIM

Iss, Olay günü çocuklar arabaya bindirdikten sonra onunla konumak istediimi söyledim. O da, 2,5 yldr bir ilikim var neden benimle konumak istiyorsun midesiz, namussuz? dedi. Ben arabann kapsn açtmda oturup gidecektim ancak elime silah alp, peinden gittiimi hatrlyorum. Pimanm. dedi.

AIRLATIRILMI MÜEBBET STENYOR

Cumhuriyet Savcs, Issnn iddialarnn, haksz tahrikten yararlanmaya ve olay tasarlamad yönünde kan oluturmaya çalmak olduunu vurgulad. 7nci Ar Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianame kapsamnda Iss hakknda arlatrlm müebbet hapis cezas istemi ve ruhsatsz tabanca nedeniyle de 3 yl hapisle cezalandrlmas istemiyle dava açld.

DYARBAKIRda boanma davas açan ei avukat Müzeyyen Boyluyu (43) tabancayla kurun yadrarak öldüren doktor Mesut Iss (45) hakknda, arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame kabul edildi. Mesut Iss savclk ifadesinde, aldatldn ve olay ann hatrlamadn savundu.

Diyarbakrda 19 Mays günü meydana gelen olayda, boanma aamasnda olan ve ayr yaayan avukat Müzeyyen Boylu ile doktor Mesut Iss, 2 çocuunun da gittii krete 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle düzenlenen etkinlie katld. çift, gösteriyi birlikte izledi. Müzeyyen Boylu, çocuklaryla birlikte Mesut Issnn otomobiline bindi. Otomobil, Diclekent Caddesine geldiinde, Boylu çocuklarn, birlikte zaman geçirmeleri için babalarna brakp araçtan indi. Hemen ardndan otomobilden inen Mesut Iss, arkasndan yürüdüü Müzeyyen Boyluya yannda bulundurduu ruhsatsz tabancayla kurun yadrd. Vücuduna 11 kurun isabet eden Boylu olay yerinde yaamn yitirirken, çocuklarn babasna brakan Iss ise polis merkezine gidip teslim oldu ve çkarld mahkemece tutukland.

CANAVARCA HSSYLE ÖLDÜRMEK

Cumhuriyet Basavclnca, Mesut Iss hakknda, ei kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu, ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma veya tama veya bulundurma suçundan ise 3 yl hapisle cezalandrlmas istemiyle iddianame hazrland.

ddianamede, avukat Müzeyyen Boylu ve doktor Mesut Issnn boanma davalarnn olduu ve ayr yaadklar belirtildi. ddianamede, çocuklarnn okul gösterisi nedeniyle buluan çiftin, etkinlik sonras birlikte ayrldna, çocuklarn zaman geçirmeleri için babalarna brakan Müzeyyen Boylunun, Diclekent caddesinde otomobilden indii srada arkasndan inen Mesut Issnn ate açt ifadelerine yer verildi. Eini öldürdükten sonra çocuklarn, babasnn evine brakan Issnn, polis merkezine gidip teslim olduu bilgisine de yer verilen iddianamede, Boylunun otopsisinde vücuduna isabet eden 11 kurunun öldürücü nitelikte olduu tespit edildii aktarld. Otopsi raporuna göre, sklan kurunlarn 2si maktulün kafasna, 9u ise göüs bölgesine isabet etti.

SAVUNMASINDAK DD BEN ALDATTI

Mesut Iss, savclk ifadesinde einin kendisini aldattn iddia etti ancak Cumhuriyet Savcs, iddianameye yansyan bu ifadelerle ilgili bir deerlendirmede bulunmad. Iss, cinayet ann hatrlamadn, sadece silah eline alp, gittiini hatrladn öne sürdü. Einin ar kskanç olduunu savunan Iss, piman olduunu da belirttii ifadesinde unlar söyledi:

Ayr yaadm ancak resmi nikahl ve ara sra görütüüm eim Müzeyyen ile 2012 yl Mays aynda görücü usulü tanarak evlenmitik. 2015 ylnda eimle çocuk doduktan bir süre sonra tarttk. Eim, ar kskançt. Daha önce çaltm i yerindeki hemirelere sknt yaratyordu. Birkaç defa i yerimi deitirmek zorunda kaldm. Eim, 2015 ylnda evi terk etti. Daha sonra eimle bartk ve beraber yaamaya baladk. Bu dönem içerisinde eimin telefonunu saklamas dolaysyla üphelenmeye baladm. Beni aldattn 7 ubat 2018 günü emin oldum. 12 ubat 2018de evi terk edip, annesinin evine gitti. Ben bu dönem içerisinde barmak için gittim ancak annesi barmamza izin vermedi. 6 Mays 2019da eim bana boanma davas açt.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATIRKEN; PMANIM

Olay günü çocuklar arabaya bindirdikten sonra onunla konumak istediimi söyledim. O da, 2,5 yldr bir ilikim var neden benimle konumak istiyorsun midesiz, namussuz? dedi. Ben arabann kapsn açtmda oturup gidecektim ancak elime silah alp, peinden gittiimi hatrlyorum. Daha sonra olum Anne anne dediinde eimi yerde gördüm. Ben de elimi akama dayamtm ancak içinde mermi kalmamt. Silahta kaç kurun olduunu bilmiyorum. çocuklarm orada brakmamak için babama götürdüm. Daha sonra taksiye binip, polise gelip teslim oldum. Pimanm.

ISSI MÜEBBET HAPSLE YARGILANACAK

Cumhuriyet Savcs, Issnn iddialarnn, haksz tahrikten yararlanmaya ve olay tasarlamad yönünde kan oluturmaya çalmak olduunu vurgulad. üphelinin silah ve mermileri temin ederek olay tasarladn kaydeden savc, eldeki delillere göre, Mesut Issnn eini canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüünü belirtti. 7nci Ar Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianame kapsamnda Iss hakknda arlatrlm müebbet hapis cezas istemi ve ruhsatsz tabanca nedeniyle de 3 yl hapisle cezalandrlmas istemiyle dava açld. Mesut Issnn yarglanmas, 9 Eylülde görülecek ilk durumayla balayacak.

Ana Sayfaya Git