İHA Gördü JÖH Vurdu

İhbar üzerine İHA'lar tespit etti, helikopterle JÖH'ler bölgeye indirildi. Gecenin karanlığında, PKK'ya şok darbe vuruldu. Sözde Amed Bölge Sorumlusu Murat Üçer ile Botan Bölge sorumlusu Veli Taşkıran'ın bulunduğu 4 örgüt üyesi öldürüldü.

Haberler 03.02.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal alanda ve yerleim birimlerinde PKK ile mücadelelerini sürdüren güvenlik güçleri, PKKnn bölge sormlusu olduu belirtilen, Eylül Ergani kod adl Murat Üçer adl örgüt üyesi beraberinde 3 örgüt üyesi ile birlikte Lice ilçesine bal Dernek Mahallesi çalbükü mezrasnda olduunu tespit etti. Mezraya akam saatlerinde baskn düzenleyen güvenlik güçlerini fark eden PKKllar, bulduklar araç ile kaçmaya çalt. HAlar devreye sokulurken, bölgeye helikopterle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Güzergah üzerinde önlem alan JÖHlar aracn yolunu çeper mezras cvarnda kesti.

Güvenlik güçlerinin dur ihtarna araçtakilerin atele karlk vermesi üzerine çkan çatmada, arananlar listesinde mavi kategoride yer alan PKKnn sözde Amed Bölge sorumlusu Eylül Ergani kod adl Murat Üçer (33) ile sözde bölge sorumlusu Botan kod adl Veli Takrann (35) yan sra Brüsk Elih kod adl hsan Ekinci (22) ve Veysel çelik etkisiz hale getirildi. 1995 ylnda Diyarbakrda dünyaya gelen Üçerin, Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin ehit edilmesinin faili olduu açkland.

Operasyonun yapld gece geç saatlerde kameralarn karsna geçen l Valisi Güzelolu bütün teröristlerin etkisiz hale getirilinceye kadar, devletin ve güvenlik güçlerinin kararl mücadelesinin ayn boyutta devam edeceini belirterek öyle dedi; Bugün Diyarbakrda gerçekleen operasyon bunun çok açk kant ve göstergesidir. Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Diyarbakr-Bingöl karayolu üzerinde 3 ayr noktada jandarma timleri tarafndan mayn ve el yapm patlayc aramas yapld. Olumsuzlua rastlanmazken, jandarma timlerinin terör olaylarna kar aramalarnn devam ettii örenildi.

HABER MERKEZ

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalna, bir ihbar üzerine güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonda, PKKnn sözde Amed Eyaleti sorumlusu ve çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde Mavi katogotoride yer alan Eylül Ergani kod adl PKKl Murat Üçer ile örgütün sözde bölge sorumlusu Veli Takrann da aralarnda bulunduu 4 PKKl kaçmaya çaltklar araç içerisinde öldürüldü. 1 askerin hafif yaraland çatma sonras, 7si kadn toplam 13 kii gözaltna alnd.

Lice ilçesine bal Dernek köyü, çalbükü mezrasnda oturan bir vatandan ihbar üzerine, polis ve jandarma ekipleri ortak operasyon balatt. Saat 20.28 sralarnda balanan operasyonu farkeden bir grup PKKlnn, 21 AP 476 plakal bir araçla operasyon bölgesinden kaçmaya çaltklar srada, karayolunda önlem olan güvenlik güçlerinin yolu kapatmas üzerine çatma çkt.

KAçMAYA çALIIRKEN çATITILAR

çatma srasnda çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde Mavi katogotoride yer alan PKKnn sözde Amed Eyalet Sorumlusu PKKl Murat Üçer ve örgütün sözde bölge sorumlusu Veli Takrann da aralarnda bulunduu 4 PKKl olay yerinde etkisiz hale getirildi. çatmada hafif ekilde yaralanan bir asker, helikopterle Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd.

KAçMAYA çALITIKLARI ARAç çERSNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Saat, 23.00 sralarnda Diyarbakr l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte Valilik binasnda basn toplants düzenleyen Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, operasyon sonuçlarna ilikin deerlendirmelerde bulundu. Halkn duyarll ve güvenlik güçlerinin kararl mücadelesi sonucu baarl bir operasyon düzenlendiini belirten Vali Güzelolu, öyle konutu:

limiz Lice ilçesi Dernek köyü, çalbükü mezrasndan duyarl bir vatandan, l Jandarma Komutanlmza yapt ihbara istinaden icrasna balanan özel birlik operasyonu esnasnda, saat 20.28 sralarnda saklanm olduklar meskenden çkarak 21 AP 476 plakal araçla operasyon bölgesinden kaçmaya çalan teröristlerle Diyarbakr-Bingöl karayolunun 26nc kilometresinde jandarma özel harekat birliklerimizin salanan temas sonucunda, çileri Bakanlnn mavi renkli arananlar listesinde bulunan, bölücü terör örgütü PKKnn sözde Amed eyalet sorumlusu Murat Üçer, örgütün sözde bölge sorumlusu Veli Takrann da içerisinde bulunduu 4 törerist, 1 M-16 tüfek, 2 kalenikof tüfek, 5 adet dolu M-16 arjörü, 6 adet kalenikof dolu arjörü, 1 adet tabanca ve örgütsel dökümanla birlikte, anlan araç içerisinde ölü olarak ele geçirilmitir. Teröristlerle salanan temas srasnda 1 jandarma personelimiz olay yerinde hafif yaralanm, helikopterle Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevkedilmi, durumu iyiye gitmektedir.

DEVAM EDEN OPERASYONDA 7S KADIN 13 K GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamnda sürdürülen çalmalarda, 7si kadn, 6s erkek toplam 13 kiinin gözaltna alndn bildiren Vali Güzelolu, üphelilerle ilgili ilemlerin devam ettiini söyledi.

KAYMAKAM SAFTÜRKÜN EHT EDLMES TALMATINI VERD

çatmada öldürülen PKKl Murat Üçerin, Mardinin Derik lçe Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün ehit edilmesi bata olmak üzere bölgedeki bir çok bombalama ve silahl saldr olaynn talimatn verdiini anlatan Vali Güzelolu, öyle devam etti:

Ölü ele geçen örgütün sözde Amed sorumlusu Murat Üçer, bir çok hain eylemin, devletin ve milletin birlik ve beraberliini yok etmek isteyen ve bu anlamda gerçekletirilen eylemin planlaycsdr. Bunlarn banda ve 2016 yl içerisinde Mardin ili Derik Kaymakmmz Muhammet Fatih Safitürkün ehit edilmesi, Dicle AK Parti lçe Bakan Deryan Aktertin 11 Ekim 2016 tarihinde suikast sonucu ehit edilmesi, 2016 yl içerisinde Elazda bombal eylem talimat sonucu 3 ehit verilen olayn talimatnn verilmesi, 5 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakrda çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen ve 5 ehit verdiimiz eylemin talimatn verdii, 4 Kasm 2016 emniyet müdürlüü ek hizmet binasna yaplan bombal saldrda 3 ehit ve 12 yaral verdiimiz olayn talimatn verdii, 24 Mart 2016 Bingöl karayolu üzerinde Mermer Jandarma Karakoluna gerçekletirilen eylem talimatn verdii, Hani lçe Jandarma Komutanlna 11 Nisan 2016 tarihinde 2 ehit 47 yaral verdiimiz bombal araç saldrs talimatn verdii, 2 ehit verdiimiz Lice ilçemiz Kayack Jandarma Karakol Komutanlna 19 Ekim 2018 silahl saldr talimat verdii, Lice ilçesi Kllhane üst bölgesine 2 Ekim 2016da 2 ehit 4 yaral verdiimiz silahl saldr talimatn verdii, Diyarbakr merkez ve ilçelerine dönük, 2016 tarihinde gerçekletirilen bombal saldr ve taciz atei talimatn verdii, bu ve benzeri olaylarn birinci derecede asli faili olduu bilinmektedir.

EHT ALELERNE VERDMZ SÖZÜ YERNE GETRMENN RAHATLII çERSNDEYZ

Vali Güzelolu, bütün teröristlerin etkisiz hale getirilinceye kadar, devletin ve güvenlik güçlerinin kararl mücadelesinin ayn boyutta devam edeceini belirterek açklamalarn öyle tamamlad:

Bugün bizler iman ve yüreiyle bu ülkenin birlii ve bölünmez bütünlüüne, canlaryla, dik durularyla ahadete ererek, en yüce makama erimeleriyle gönlümüzde unutulmaz ve milletin zihninde hiç bir zaman unutulmayacak bir iz barkan, polis, asker, güvenlik korucularmz ve sivil ehitlerimizin de ailelerine verdiimiz sözü tutmann rahatl içerisindeyiz. Devlet olarak kararllmz açktr. Bütün teröristlerin alanda ve her boyutta etkisiz getirilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Bugün devletin ve milletin kutlu yürüyüünü hiç bir terör örgütü ve hiç bir ihanet ebekesi durduramayacaktr. Bugün Diyarbakrda gerçekleen operasyon bunun çok açk kant ve göstergesidir. Ben buyük baardan dolay, her düzeyde emek veren, katk koyan bütün personelimizi içtenlikle tebrik ediyorum.

BÖLGEDE MAYIN TARAMASI YAPILIYOR

Öte yandan, dün sabah saatlerinden itibaren Diyarbakr-Bingöl karayolu üzerinde 3 ayr noktada jandarma timleri tarafndan mayn ve el yapm patlayc aramas yapld. Zrhl araçlarn da takip ettii aramalarda, arazi ve yol kenarlarnda metal dedektörleri ile mayn ve patlayc taramas yapld. Patlayc ve mayn aramas srasnda askerlere dedektör köpekler de elik ederken, Diyarbakr-Bingöl karayolunun tümü 3 ayr noktadan balanmak üzere kontrol edildi. Yaplan kontrollerde herhangi bir olumsuzlua rastlanmazken, jandarma timlerinin terör olaylarna kar aramalarnn devam ettii örenildi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Buarada operasyonla ilgili balatlan soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda gözaltna alnan 13 üpheliden 5i jandarmadaki ifadelerinin ardndan serbest brakld, 8 üphelinin ilemleri sürüyor. Soruturma devam ederken operasyonun detaylar da ortaya çkmaya balad.

HA LE TESPT ETTLER

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, vatandan ihbarnn ardndan balatlan çalmada PKKl teröristlerin bulunduu mevki HA ile tespit edildi.

Anbean alnan görüntülerden faydalanan güvenlik güçleri söz konusu bölgeye yönelik hava destekli operasyon balatt.

JÖHLAR SEVK EDLD

Tespitin yaplmasnn ardndan l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Özel Harekat ekipleri helikopterle bölgeye sevk edildi.

Helikopter hareketliliini duyan ve takip edildiklerini anlayan teröristler, bulunduklar adresten kaçmak istedi.

Araçla söz konusu bölgeden uzaklamaya çalan teröristlerin yine HA ile takibi sürdü.

Güzergahlarnn belirlenmesinin ardndan teröristlerin bulunduu aracn önü jandarma ekiplerince kesildi.

ETKSZ HALE GETRLENLER

Teröristlerin araçtan ate açmas üzerine çkan çatmada çileri Bakanlnn arananlar listesinde mavi kategoride yer alan PKKnn sözde Diyarbakr sorumlusu Eylül Ergani kod adl Murat Üçer (33) ile sözde bölge sorumlusu Botan kod adl Veli Takrann (35) yan sra Brüsk Elih kod adl hsan Ekinci (22) ve Veysel çelik etkisiz hale getirildi.

Operasyonda yaralanan ve tedavisi süren askerin salk durumunun iyi olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git