İHD: Diyarbakır D Tipi'nde yeterli önlem alınmadı

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde Kovid-19 salgınına karşı yeterli koruyucu önlem alınmadığını iddia eden İHD, infaz düzenlenmesine ilişkin yasa teklifi çalışmalarında eşitlik ilkesinin sağlanması çağrısında bulundu.

Haberler 31.03.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi, Diyarbakr D Tipi ve Kadn Kapal Ceza nfaz Kurumunda yapt incelemeye ilikin yazl açklama yapt. Açklamada, 25 bini akn insann ölümüyle tüm dünyay tehdit eden Covid-19 salgn hastalnn, Türkiyede de etkili bir ekilde varlk göstermeye devam ettii belirtildi.

Türkiyede her geçen gün vaka ve ölüm saysnda art meydana gelmesine ramen yeterli önlemlerin alnmadna dikkati çekilen açklamada, Hapishanelerde, bu hastaln risk grubunda bulunan 65 ya üstü, kronik hasta, hamile ve çocuklu kadn ile çocuk mahpuslarn bir an önce serbest braklmalar gerçekletirilmedii gibi alnan önlemlerin de yetersiz olduu görülmektedir denildi.

TUTUKLULARLA GÖRÜME

HD ubesine gelen ikayetlerin art gösterdii, mahpus yaknlarnn derin kayg ve endie yaadna vurgu yaplan açklamada, Diyarbakr D Tipi ve Kadn Kapal Ceza nfaz Kurumunda bulunan mahpuslarla yaplan görümelerde, mahpuslar ve mahpus yaknlarnn ilettikleri sorunlar dile getirildi.

VRÜSÜN CEZAEVNDE YAYILMA RSK

Açklamann sonuç ksmnda, mahpuslarla yaplan görümelerde, mahpus yaknlarndan gelen ikayetler ve edinilen izlenimler göz önüne bulundurularak, Diyarbakr Kapal Ceza nfaz Kurumunda Covid-19 salgn hastalk tehdidine kar yeterli koruyucu önlemin alnmad tespitine yer verildi.

Açklamada, ayrca mahpuslarn bulunduklar koularn kalabalk, hijyensiz oluu ve mahpuslarn toplu bir ekilde tutulmalardan dolay hastaln yaylmasnn an meselesi olduuna dikkat çekildi.

Ana Sayfaya Git