İhmaller zinciri Fatih'i öldürdü

Nefes borusuna fasulye kaçan minik Fatih Çocuk ve Tıp Fakültesi Hastanesindeki ihmaller zinciri yüzünden öldü. Acılı aile, iki hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 05.01.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nefes borusuna fasulye kaçan 2 yandaki Fatih çimen, çocuk Hastalklar Hastanesi ile D.Ü Tp Fakültesi hastaneleri arasnda mekik dokuyup, eve gönderilmesinden ksa süre sonra hayatn kaybetti. Fatihin ihmaller zinciri yüzünden öldüü ifade edilerek, her iki hastane hakknda suç duyurusunda bulunuldu.

çnar ilçesine bal Beneklita köyünde yaayan 12 nüfuslu çimen ailesinin çocuklar Fatih çimen, 3 gün önce evde yemek yenildii srada sofradan ald 2 fasulye tanesini azna att. Fatihin öksürmesi üzerine ailesi hemen müdahale etti. çocuun azna att ve nefes borusunu girdii tahmin edilen fasulyeleri çkarmaya çaltlar. Fatihin öksürmesi üzerine boazna skan bir fasulye tanesi çkarken, öksürüün kesilmemesiye üzerine ailesi Fatihi, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesine götürdü. Doktorlar tarafndan yaplan muayene sonras Fatihin boaznda herhangi bir ey bulunmad belirtildi.

Aile bu kez de Fatihi, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine götürüp muayene ettirdi. Burada da bir ey olmad söylenince aile, çocuunu alp köye döndü.

FENELAAN çOCUK HASTANEDE ÖLDÜ

Beniklita köyüne götürülen Fatihin dün yeniden fenalamas üzerine aile olay salk ekibine bildirerek ambulans talebinde bulundu. Fatih, ambulansla getirildii Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlmayarak yaamn yitirdi. Aile fertleri, sinir krizleri geçirdi. Aile, bir gün önce iki ayr hastaneye götürülmesine ramen gerekli müdahalenin yaplmamasndan dolay çocuklarnn yaamn yitirdiini söyledi.

OTOPSDE FASULYE TANEC BULUNDU

Fatih çimenin hayatn kaybetmesi üzerine cesedi Selahaddin Eyyubi Devlet Hastenesi Morguna getirilerek Cumhuriyet savcsnn gözetiminde otopsi yapld. Ölüm muayene ve otopsi tutananda, Adli Tp Uzmanlarnn tutunan sonuç bölümünde, yabanc bir cismin nefes borusuna skp oksijen almamas nedeniyle Fatihin yaamn yitirdiini belirtti. Otopside yabanc cisim denilen eyin ise fasulye tanesi olduu ve adli emanete delil olarak saklanmas için teslim edildii örenildi.

BABA, 2 HASTANE HAKKINDA SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

10 çocuundan birini kaybeden baba Mustafa çimen (47), polis merkezine giderek olayla ilgili ihmali olan doktorlar hakknda ikayetçi olduunu ifade ederek, çocuumun boazna fasulye kaçmasyla onu hastaneye getirdik. Fasulyelerden birisini boazndan çkarmtk ama dieri hala boazndayd. Hastaneye getirdiimizde bir eyin olmadn bize söylediler. Dicle Üniversitesine gittik. Orada da bir ey bulamadlar. çocuumu alp eve getirdik. çocuum nefes almakta güçlük çekiyordu. Bu sabah fenalamas üzerine ambulansla yine çocuk hastanesi getirdik. Hastanede çocuumu kaybettim. Her iki hastanede ihmali olan doktorlar hakknda ve ambulansn geç gelmesinden dolay ikayette bulundum dedi.

BZE BR EYN OLMADIINI SÖYLEYP EVMZE GELDK

Fatihi hastaneye götüren amca Nedim çimen ise Fatih fenalamasyla onu hastaneye getirdik. Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde film çekilip, bize bir ey olmadn söylediler. Daha sonra Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine gittik. Burada bize bir eyin olmadn söyleyip evimize geldik. Dier gün fenalamasyla ambulansla getirdiimiz hastanede hayatn kaybetti diye konutu.

Ana Sayfaya Git