İhraç edilen 2 astsubay, Irak'a kaçarken yakalandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan eski astsubaylar Cumhur Mesut Akkaya ve Ömer Canbulut, yasadışı yollardan Irak'a kaçmak isterlerken yakalandı.

Haberler 11.09.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valiliinden yaplan yazl açklamada, Uludere ilçesi Andaç köyü 23 numaral Türkiye- Irak snr ta mevkiinde, 48inci Hudut Tugay Komutanl Hudut Özel Harekat birliklerince dün snr hattnda yaplan kontrolde, Iraka yasad yollardan geçmeye çalan ve hakknda Kocaeli 2nci Sulh Ceza Hakimliince FETÖ/PDY silahl terör örgütüne üye olma suçundan aranma kayd bulunan KHK ile TÜBTAK kurumundan ihraç edilmi eski astsubay Cumhur Mesut Akkayann, Ouz Tunç adna düzenlenmi sahte kimlik ile beraberinde, olu ve kz ile birlikte yakaland belirtildi. Yakalanan eski astsubay Cumhur Mesut Akkayann, çkarld Uludere Sulh Ceza Hakimliince tutuklanarak, rnak T Tipi Cezaevine konulduu belirtilen açklamada öyle denildi:

SINIRDAN KAçMAK STERKEN

Ayn bölgede yaplan kontrollerde Irak ülkesine yasa d yollardan geçmeye çalan ve hakknda Yurt dna çk yasa bulunan 672 sayl KHK ile TÜBTAK kurumundan ihraç edilmi eski astsubay Ömer Canbulat da yakalanmtr. Yakalanan üpheli eski astsubay Ömer Canbulat çkarld Uludere Sulh Ceza Hakimliince yasad snr geçi suçundan 3 bin lira para cezas ve yurtdna çk yasa ile serbest braklmtr. limiz sorumluluk bölgesinde bata PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütleri olmak üzere, tüm terör örgütleri ve yasa d oluumlarla mücadeleye kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git