İhtiyaçımız birliğimizdir

HÜDA-PAR Genel başkan Yardımcısı Yılmaz, batının temel hedefinin Türkiye ve İslam dünyasını etnik ve mezhebi çatışma içerisine sürükleyip, bölüp parçalamak olduğunu ifade etti. Yılmaz; "İhtiyacımız birliğimizdir" dedi.

Haberler 20.01.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hüda-Par Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, Avrupa Birliinin oluum sürecinin geçmite yaadklar büyük savalardan ders çkarmalaryla baladn belirterek, bu birlikle güçlenip sömürü düzeni kurmay hedeflediklerini söyledi. Ylmaz,

Etnik ve mezhebi olarak bizi parçalamlar ve bu parçalanmlk üzerinden bizi sömürüyorlar dedi.

HÜDA-PAR GK Üyesi Abdussamed Yalçn, Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkl ile Bismil lçe Bakan Ali Bilmezla Bismil ilçesinde temaslarda bulunan ve buradaki STK temsilcileriyle bir araya gelen Ylmaz, Avrupann özellikle slam dünyas bata olmak üzere Türkiyeye yönelik yaratmak istedii sömürü politikasyla ilgili çarpc açklamalarda bulundu.

Toplantda ilk olarak partinin siyasi faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ylmaz, Hüda-Parn bölgede bata olmak üzere Türkiye genelinde hzla gelien ve büyüyen, umut haline gelen bir parti olduunu ifade etti. Ylmaz, tekilatlanmaya yönelik çalmalarn da younluk kazandn söyledi.

HÜDA-PAR BÜYÜYOR

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, slam corafyasnda yaananlar ve Avrupann Müslümanlara bak açsyla ilgili olarak öyle dedi; unu iyi görmek ve bilmeliyiz ki, slam corafyas olarak ihtiyaç duyduumuz ey vahdettir, birliktir, beraberliktir. slam dümanlarnn gücü, kuvveti onlarn gerçekten silahlarnn çok güçlü olmasndan ya da saylarnn fazla olmasndan deildir. Ayn ekilde Müslümanlarn güçsüzlüü de sayca az olmasndan deildir. Müslümanlar say olarak çok fakat en büyük sorun ve skntmz, Müslümanlarn bir ve beraber olmamalardr. Siyasi ittifaklarnn olmamasdr. Vahdet bilincini, ümmet uurunu kaybetmi olmalardr. Bu da bizim zayflmzdr.

BRLKTE HAREKET EDYOR

Avrupa Birliinin oluum sürecinin geçmite yaadklar büyük savalardan ders çkarmalaryla baladn söyleyen Ylmaz, bu birlikle güçlenip sömürü düzeni kurduklarn belirterek öyle dedi;

Avrupa Birliinin kuruluu bizim arzuladmz, belki yllardr hep dile getirdiimiz ümmet anlaynn bir versiyonudur. slamn ne kadar güzel hasleti varsa görüyoruz ki slam dümanlar bunlar alm uyguluyorlar. Oluturduklar bu güçle dünyann geri kalann sömürüyorlar. Avrupa Birlii ülkeleri 2inci Dünya Savanda birbirilerinden 60 milyondan fazla insan öldürdüler. Bu olay yakn bir tarihte olmasna ramen Avrupal insanlar kendi aclarn unuttular. Yaadklarndan ders aldlar. Bu kadar insan öldürmenin kinini, intikamn devam ettirmediler. Böylesi bir tutumu yanl bir uygulama olarak gördüler. Böyle bir eyi kendilerini bölen, parçalayan, güçlerini datan bir durum olarak gördüler. Bir araya gelmenin yollarn aradlar ve birlikte hareket etmeye baladlar.

BÖLÜP-PARçALAMAK

slam ülkelerindeki bölünmülüe dikkat çeken Hüda-Par Genel Bakan Yardmcs Ylmaz, Avrupa kendi içinde mezhep savalarna son verdi. Fransada 30 yl savanda 100 binden fazla iki farkl mezhepten insann birbirini öldürdüü bir dönemden ders çkardlar. u an Avrupada mezhep kavgas yok. Avrupa bundan ders çkard. Mezhep kavgasnn onlarn birliine zarar verdiini gördüler. Bir araya geldiler ve u an ayn durumdan ders çkararak, bizim birlik ve beraberliimizi bozma noktasnda bize yönelik giriimlerde bulunuyorlar. Avrupa slam corafyasn bölüyor, aramzda fitne çkaryor. Aramzda yapay snrlar oluturulmu, hlbuki slam corafyasnda daha önce bu snrlar yoktu. Ülkelerin snrlar sanal snrlard. Hindistandan stanbula kadar Müslümanlar hiçbir snra, gümrüe taklmadan gidip gelebiliyor, birbirleriyle iletiim kurabiliyordu. Ama bugün aramza snrlar koyulmu, duvarlar örülmü, etnik ve mezhebi olarak bizi parçalamlar ve bu parçalanmlk üzerinden bizi sömürüyorlar. Artk Müslümanlarn tüm bu olup bitenden ders çkarmas lazmdr. eklinde konutu.

BRMZ SALAMALIYIZ

Bu tip STK bazl farkl slami kesimlerin, ortak platformlarn bir araya gelmeleri ahsen beni umutlandryor. Yani o umutsuz tabloyu yok ettikçe de umudumuz artyor. nallah bir gün Müslümanlar, arzuladmz birlie kavuacak. diyen Ylmaz sözlerini öyle tamamlad Herkes kendi ülkesinde, corafyasnda kendi yönetimlerini birlik noktasnda sktrrsa veya birlie zarar veren uygulamalara kar çkarsa ister istemez bu noktada vahdet gerçekleecek. Bunu yaptmz da emin olun ki ne ngiltere bizi sömürecek ne de Amerika içimize nifak sokabilecektir.

Ana Sayfaya Git