İhtiyar köylüler böyle kurtarıldı

Elleri bağlanıp mayınla tuzaklanan 4 ihtiyar köylü, terör örgütü YPG/PKK'nın, Afrin'de silah zoruyla kaçırdığı sivilleri canlı kalkan yaptığının kanıtı oldu

Haberler 25.02.2018 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda Maskah köyüne düzenlenen operasyonda, bir depoda çevrelerine mayn ve el yapm patlayc tuzaklanm bulunan yallar kurtarld

TSK unsurlarnca mayn ve el yapm patlayclarn etkisiz hale getirilmesinden sonra siviller, emniyetli ekilde hudut karakoluna sevk edildi

Terör örgütü üyelerinden kurtarlan Maskah köyünde bir depoda bulunan, elleri balanarak çevresine mayn ve el yapm patlayc tuzaklanm 4 yal köylü, YPG/PKKnn, Afrinde sivilleri silah zoruyla kaçrarak canl kalkan yaptnn kant oldu.

Askeri kaynaklardan alnan bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarnca, Suriyenin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dal Harekat kapsamnda, ehrin kuzeybatsndaki Racu beldesine bal Maskah köyünün teröristlerden temizlenmesi amacyla operasyon düzenlendi.

Operasyon srasnda, YPG/PKKl teröristlerce köyde, kaps el bombasyla tuzaklanan depoda, elleri balanarak çevresine mayn ve el yapm patlayc yerletirilen 80-90 yalarnda 4 sivil belirlendi.

Bunun üzerine, mayn ve el yapm patlayc düzenekleri, Mayn ve El Yapm Patlayc Tespit mha Timi (MET) tarafndan etkisiz hale getirildi.

Siviller, daha sonra emniyetli ekilde bölgeden çkarlarak hudut karakoluna sevk edildi.

- Köyde 12 bomba düzenei bulundu

Operasyon kapsamnda, köyde benzer durumla karlama olasl bulunan dier evlerde de titizlikle arama yapld.

Köyde toplam 12 bomba düzenei bulunarak kontrollü imha edildi.

Olayn fotoraflar, terör örgütünün sivilleri canl kalkan olarak kullandn ve yardma gelecek TSK unsurlarna da bu yöntemle zayiat verdirmek istediini gözler önüne serdi.

TSK ve ÖSO unsurlarnca dün Maskah köyü YPG/PKK-DEAtan kurtarlmt.

Ana Sayfaya Git