İki aile katıldı

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı.

Haberler 12.03.2020 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aile says bugün katlan 2 aileyle birlikte 126ya çkt. Erzurumdan ei Mehmet Salih (37) için gelen Mukaddes Tunar ile olu Baran (21) için Vandan gelen Solmaz Örünç de eylemdeki yerlerini ald.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn oluna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

13 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar ve Sait Açarn olu Haim, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olup, ailelerine kavutu. Böylece oturma eylemi yapan ailelerden 13ü, evlatlarna kavumu oldu. Hacire Akar dndaki 12 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

çOCUKLARIN çN DÖN

2013 ylnda Erzurumda kaybolan ei Mehmet Salih için Erzurumdan gelen 2 çocuk annesi Mukaddes Tunar, kocasna kavumak için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki eyleme katld söyledi. Eine dönmesi için çarda bulunan Tunar, Sabah evden ayrldktan sonra bir daha dönmedi. Biz aabeyinde sandk. Aradk, telefonu kapalyd. Arabasn baka bir yerde bulduk. Telefonu ve yüzüü içindeydi. Ondan sonra aradk ama bulamadk. 7 yl oldu. 11 ve 12 yanda 2 çocuum var. Maduruz. Dönmesini istiyoruz. çocuklarna dönsün, annesine babasna dönsün. Huzur yok. çünkü her gün ayn konular konuuyoruz. HDPyi seviyordu. Biz taraftar deildik. Bütün aile istemiyordu. Sempati duyuyordu. HDPye de sorduk. Onlardan yant alamadk. Orada arkadalar vard. Zaten gittikten sonra kimse kimseyi tanmyor. Eime dön diyorum. lk önce çocuklar için dön diyorum. Ailen için dön diyorum. Kimse onun yüzünden madur olmasn. Okuyan çocuklarmz var. Artk sabrmz kalmad. Ate dütüü yeri yakyor. Kimse ne yaadmz bilmiyor. Rica ediyorum artk ne olur dön dedi.

ACINA DAYANAMIYORUZ

Vandan gelen Solmaz Örünç ise, olu Barann 5 yl önce lisede okurken kandrlp daa götürüldüünü söyledi. Örünç, Kandrdlar götürdüler. Nereden, nasl götürdüler bilmiyorum. Haber alamyorum. Sesimi duyurmaya geldim. Lise son snftayd. Okuldan kandrp götürdüler. Hiç haber alamadk. HDPye sorduk, bilmediklerini söylediler. Dön gel Baran. Seni çok seviyorum. Özledik. Gel devletimize sn. Hepimiz arkandayz. Bu kadar yeter. Acna dayanamyoruz. Olum gelene kadar buradaym diye konutu.

Ana Sayfaya Git