İki tosuncuk tutuklandı!

Silvan ilçesinde, çiftçilerin parasını büyükbaş hayvan alımı bahanesiyle dolandırdığı iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Haberler 08.01.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesinde, kiralad çiftliin sahibinden 230 büyükba ve mahalle sakinlerinden de yüklü miktarda para alp, ortadan kaybolan M.A. ile A.A., jandarma ekiplerinin düzenledii operasyonla yakaland. Jandarmadaki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen A.A. ile M.A., çkarldklar mahkemece tutukland. çiftçilerin ikayeti üzerine 4 Ocakta jandarma ekiplerince yaplan aratrmada, geçen yl mays aynda göstermelik çiftlik kiralayan M.Ann büyükba hayvanlar alarak çiftlii terk ettii tespit edilmi, olayla ilgili soruturma balatlmt.

DYARBAKIRn Silvan ilçesinde, kiralad çiftliin sahibinden 230 büyükba ve mahalle sakinlerinden de yüklü miktarda para alp, ortadan kaybolan M.A. ile A.A., jandarma ekiplerinin düzenledii operasyonla yakaland. 2 üpheli, mahkemece tutukland.

SLVAN çFTLK BANK

Silvana bal krsal Gündüz Mahallesine geçen yl Mardinden gelen M.A.ile A.A., hayvan ticaretiyle uratklarn belirtip, mahalle sakinlerinden Mensur Aranacaka ait çiftlii kiralad. M.A. ile A.A., çiftlii kulland süre boyunca, mahalleli bata olmak üzere çevre ilçelerdeki havyan yetitiricileriyle alveri yapt. A.A. ile M.A., çiftliini kiralad Mensur Aranacaktan geçen yln Kasm aynda ödemek üzere 600 bin TL tutarnda 230 büyükba ve birçok hayvan üreticisinden senet karlnda para ile hayvan ald ardndan ortadan kayboldu.

K K YAKALANDI

Dolandrldklarnn farkna varan onlarca madur jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda harekete geçen l Jandarma Komutanl ekipleri, M.A. ile A.A.y yakalamak için çalma balatt. Ekipler yapt çalmayla Mardinde olduklar tespit edilen A.A. ile M.A. düzenlenen operasyonla yakaland.

SORUTURMA SÜRÜYOR

Jandarmadaki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen A.A. ile M.A., çkarldklar mahkemece tutukland. Soruturma devam ederken, dolandrlan köylülere ait hayvan ve paralar konusunda ise henüz bir açklama yaplmad.

Ana Sayfaya Git