İkinci kapı tepkisi!

Diyarbakır annelerinden HDP'ye "ikinci kapı" tepkisi

Haberler 21.12.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için oturma eylemi yaptklar HDP il binasna, arkadan bir giri kaps yaplmasna tepki gösterdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi devam ediyor.

Aileler partinin il binas önünde bekleyiini sürdürürken, partililerin rahat giri çk yapmak için binann arkasna ikinci bir kap yaptrlmas tepkiye neden oldu.

- Nereye kadar kaçacaklar?

Anne Mevlüde Üçda, olu Ramazan Üçda için nöbetini sürdürdüünü belirterek, mücadelesinin 5 yldr devam ettiini vurgulad.

Aclarnn büyük olduunu dile getiren Üçda, öyle dedi:

Buradan kalkmayacam. Arkadan bir kap açmlar. Nereye kadar kaçacaklar? Onlar zannediyor ki buradan kaçabilecekler. Allahn huzuruna nasl çkacaksnz? Vicdannz szlamyor mu? Siz çocuklarnza Yavrum derken vicdannz szlamyor mu? Olumun Kuran tutan eline silah verirken vicdannz szlamyor mu?

Evlat hasretiyle psikolojisinin bozulduunu dile getiren Üçda, Allah hakkmz onlara brakmasn. Utanmadan kapnn üstüne Halklarn Partisi yazmlar. Neden çocuklarmz getirmiyorlar, anneleri alatyorlar. Artk bu zulüm bitsin. dedi.

- Nereye giderlerse pelerindeyiz

Baba Süleyman Aydn da olu Özkan Aydn için eylemini sürdürdüünü aktard.

HDP il binasnn ön kaps deifre olduu için artk oradan evlatlarmz kaçramyorlar. HDPliler arka kapy kullanyor. Dün gece il binasnn arkasnda yer alan kapnn üstüne tabela astlar ifadelerini kullanan Özkan, unlar kaydetti:

Artk bütün Türkiye bunlarn iç yüzünü görsün. Resmen evlatlarmz kaçryorlar. HDP milletvekillerine sesleniyorum, siz gerçekten Kürtleri temsil ediyorsanz, 109 gündür kapnzda oturuyoruz, neden yanmza gelmiyorsunuz? Siz de bizim gibi gelin PKKdan çocuklarmz isteyin. Buna cesaretiniz yok. Nereye kadar bu çocuklarn üzerinden siyaset yapacaksnz? 109 gündür kaplarnda oturuyoruz, bunlardan açklama beklerken onlar tekilat terk etmek zorunda kald. Buradan milletvekilleri geçiyor, bize laf söylüyor, bizi tehdit ediyorlar. PKKllar bizi tehdit ediyor, bize diyorlar ki Bu eylemi sonlandrn. Biz sadece evlatlarmz için buradayz. Getirin bize çocuklarmz, buray terk edelim. Siz çocuklarmz getirmediiniz sürece 109 yl da olsa buradan gitmiyoruz. Artk delik delik kaçmayn. Biz ayrlmayacaz. HDP bir deil bin tane de kap yapsa, nereye giderlerse pelerindeyiz.

Ana Sayfaya Git