İlk icraatları makam teşhiri!

HDP'li Mızraklı, kayyumun 750 bin TL'ye yapıldığı belirtilen lüks makam odasının görüntülerini paylaşırken, "Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar…" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 17.04.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazbatasn aldktan sonra görevine balayan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ebakan Selçuk Mzrakl, yapt ilk konumada, kayyumun yasal olmayan faaliyetlerini tehir edeceklerinin açklamasnn üzerinden saatler geçmeden, kayyumun yaptrd lüks makam odasnn görüntülerini paylat.

Mzrakl, Twitter hesabndaki görüntüye, Bakn Bakn! Halkn paras ile kendilerine saraylar yapmlar... Bütün israf ve atafatlarn halka tek tek göstereceiz eklinde not dütü. Makam odasnn eski halini hatrladn dile getiren Mzrakl, kabul ve depo odasnn kayyumun özel banyosuna dönütüünü gösterdi.

HABER MERKEZ

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Selçuk Mzrakl, 2 yl boyunca belediyeyi yöneten ve yapt icraatlarla tartma yaratan kayyum Cumali Atillann makam odasnda yapt lüks harcamalar paylat videoyla tehir etti.

LK MAKAMI VDEOYA çEKMEK OLDU

31 Martta yaplan yerel seçimlerini kazanarak Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan olan Mzrakl, dün mazbatasn aldktan sonra kalabalk bir partili grubuyla geldii belediyede tebrikleri kabul etti. Mzrakl daha sonra bakanlk makamna geçerek, ilginç bir icraata imza att.

YORUM SZN MESAJIYLA PAYLATI

Burada görevliler eliinde makam gezen Mzrakl, talimat verdii anlalan kiinin çektii videoda selefi kayyum Cumali Atillann makam odas ile hemen akasndaki dinlenme ve lüks tasarml banyonun görüntülerini sosyal medyada paylat. Mzrakl, ayrca video ile birlikte Halkn paras ile kendilerine saraylar yapmlar Bütün israf ve atafatlarn halka tek tek göstereceiz. Yorum sizin mesajn sosyal medya hesabndan paylat.

PAYLAIM VE VDEO KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Video paylamna ksa sürede binlerce yorum yaplrken görüntülerde Bakan Mzraklnn karlat lüks ve atafat karsnda hayretlerini dile getirdii konumas da gündem oldu.

ALTIN VARAKLI KOLTUKLAR VE LÜKS BANYO

çileri Bakanlnca görevlendirildikten sonra kenti yaklak 2 yl boyunca yöneten ve yapt tartmal icraatlarla kendinden söz ettiren kayyum Cumali Atillann makam odasndaki altn varakl koltuklar ve tefriatlar göze çarparken bitiik dinlenme odasndaki k oturma takmlar dikkatlerden kaçmad. Görüntülere damgasn vuran ey ise videonun son ksmnda yer alan dinlenme odas yanndaki büyükçe tasarlanan lüks banyo ile duluk oldu. Bakan Mzraklnn videosuna bu konuda farkl yorumlar yapld görüldü.

BUNLAR Hç GECEKONDU SEMTLERNE GTMEMLER

Öte yandan makam gezen Mzraklnn görüntülerde Tüyü bitmemi yetimin hakk diye konuanlar, ite nasl talan ediyorlar. Her eyi lüks ve gösteri üzerine olduunu gösteren görüntüler. Bunlar hiç gecekondu semtlerine gitmemiler. Bunlar yoksullarn halinden anlamazlar, Amedin halinden anlamazlar eklinde konutuu duyuluyor.

ÖDEMELER DURDURULDU

Mzrakl, verdikleri talimat ile Sosyal Hizmetler Daire Bakanl dnda belediyenin bütün ödemelerini durdurdu. Ödemelerin durdurulmas ardndan mali raporlarn hazrlanmas istendi. Belediye bünyesinde çalan bütün personellerin izinlerini iptal ederek, acil koduyla bütün personelleri göreve çard.

KAYYUM HASAR TESPT KOMSYONU

Mzrakl, Kayyum Hasar Tespit Komisyonu oluturulmasn istedi. Oluturulan komisyon, Kasm 2016dan bu yana kayyumun yapt ihaleler, ödemeler, çalmalar ve icraatlarn raporlatracak.

Ana Sayfaya Git