İmama bıçaklı saldırı sanığı: Rüyama girip, sapıkça şeyler yapıyordu

DİYARBAKIR'da geçen yıl girdiği camide cemaate namaz kıldıran imam Osman Deniz'i (64), 7 yerinden bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen A.B. (31) hakkında 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 01.02.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddianamede, imamn 6 aydr rüyalarna girip sapkça eyler yaptn ve kendisine küfrettiini, bu nedenle de eylemi gerçekletirdii söylediini belirten tutuklu sank, A.B.nin hastaneden alnan raporda akl salnn yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduu belirlendi.

Olay, 17 Temmuz 2017 günü saat 20.00 sralarnda Dokuzçeltik Mahallesinde meydana geldi. Kanal Camiine gelen A.B., cemaate namaz kldran imam Osman Denizi, arkadan yaklap, omzundan, srtndan, gösünden ve boazndan 7 bçak darbesiyle yaralad. Cemaatin araya girmesiyle A.B. kaçt, imam Osman Deniz ise ar yaral olarak hastaneye kaldrld. Yaplan çalmayla yakalanan A.B. tutukland, soruturma balatld.

Tamamlanan soruturmann ardndan hazrlanan iddianamede A.B.nin tasarlayarak öldürmeye teebbüs suçundan 13 yldan 20 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. ddianamede, 20 yldan beri Kanal Camiinde imamlk yapan Osman Denizin, en az 7 bçak darbesi ald, boaznn ön ksmnda da kesici alet yaralamas olduu, hayati tehlike geçirecek ekilde yaraland kaydedildi.

RÜYAMA GRD çN BIçAKLADIM

A.B., iddianameye yansyan ifadesinde ise ayn mahallede oturduunu belirterek, Cami imamn tanmyorum. Birkaç kez mahallede gördüm. mam, 6 aydr rüyalarma girip, sapkça eyler yapyor ve bana küfür ediyor. Bu nedenle evde bulunan ekmek bçan alp camiye gittim. Namaz kldran imam bçakladm. Birkaç defa bça vurdum. Tam olarak neresine vurduumu hatrlamyorum. Sonra camii cemaati üzerime geldi. Bu nedenle kaçtm. Bça bo bir tarlaya attm dedi.

CEZA EHLYET TAM

Sann savunmasnda psikolojik bir rahatszl olmadn söylediini belirten savc, ancak savunma içerii dikkate alndnda akl sal yönünden üphe olutuunu ve bu nedenle gözlem altna alnarak rapor alnmas için Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesine gönderildiini kaydetti. Alnan raporda üphelinin cezai ehliyetinin tam olduunun tespit edildiini ifade eden savc, A.B.nin imam Osman Denizi öldürmeyi planladn vurgulad. üphelinin belirli bir kurgu dahilinde hareket etmesi dikkate alndnda, Tasarlayarak öldürmeye teebbüs koullarnn olutuunu vurgulayan savc, A.B.nin bu suçtan cezalandrlmasn istedi.

ddianame, Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesince kabul edilirken, yarglamann önümüzdeki günlerde balayaca örenildi.

Ana Sayfaya Git