'İmza değil kuşatma'

Siyasi kulislerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin parti tabanından ve delegelerden gelecek 'dip dalga' ile 'imza değil kuşatma' olabileceği değerlendirmeleri yapılırken, zorunlu olarak gerçekleşecek kurultayda da İnce’nin 'genel başkan seçilebileceği' dillendiriliyor.

Haberler 04.07.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPde seçim sonrasnda Cumhurbakan Aday Muharrem ncenin Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile görümesinin ardndan izleyecei tutuma ilikin tartmalar sürüyor.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi 4 isim ve baz delegeler Klçdarolu ve yönetiminin istifasn isterken, nce kurultay çarsn kendisinin yapmayaca konusunda kararl. nce ve ekibinin ban çekmeden toplanacak salt imza çounluu ile ncenin görevden kaçamayaca vurgulanrken, parti tabanndan ve delegeden gelecek dip dalga ile imza deil kuatma olabilecei yorumlar yaplyor. CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem nce , gidemedii illerden balayarak 81 ili Ziyaret edecei açklamas dorultusunda, ilk ziyaretini yarn Erzuruma yapacak. Klçdarolunun il bakanlarna karlayn talimatna karn, ncenin il ziyaretleri yapmas beklenmiyor. Kulislerde, ncenin bundan sonra izleyecei stratejiye ilikin, kurultay için kendisinin imza toplama giriiminde bulunmayaca ve kendisinin kurultay çars yapmayacana kesin gözüyle baklyor. Kulislerde nce ve ekibinin ban çekmeden toplanacak salt çounluktaki imza durumunda da ncenin görevden kaçmayacana dikkat çekiliyor. Tabandan ve delegeden gelecek dip dalga ile imza deil kuatma olabilecei deerlendirmeleri yaplrken, zorunlu olarak gerçekleecek kurultayda da ncenin genel bakan seçilebilecei dillendiriliyor.

Deiim fayda getirmez

CHP kulislerinde tartlan bir dier dikkat çeken konu ise yerel seçimler. Yerel seçimlere çok az bir süre kald, Türkiyenin bu az süre içinde yeniden seçime gideceinin alt çizilirken, bu durumda CHPde olas bir yönetim deiikliinin bir fayda getirmeyeceine iaret ediliyor. Parti içinde nceyi destekleyenler ise CHPnin bundan sonra yerel yönetimler için izleyecei yol haritasnda ncenin de yönetimde söz sahibi olmas gerektiini vurguluyor.

Liderlik tartmas yok

Meclise yeni yasama dönemi için kayda gelen Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, gazetecilerin sorularn yantlad. Cumhuriyette yer alan habere göre; CHPde liderlik tartmalarnn ortaya atld, bununla ilgili bir sorun olup olmad yönündeki soru üzerine Torun, partide asla bir liderlik tartmasnn bulunmadn kaydetti. Liderlik tartmasnn özellikle gündeme getirildiini belirten Torun, öyle konutu: Sayn Genel Bakan da Sayn nce de açklamalarda bulundu. Bütün bu açklamalara ramen sanki CHPde bir liderlik sorunu varm, sanki bir an önce kurultay yaplmas gerekiyormu gibi bir alg yaratlmaya çallyor. Böyle bir ey yok.

Ana Sayfaya Git