İnanç turizminden pay almak istiyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nın yer aldığı Adıyaman'ın, sahabe Safvan Bin Muattal'ın kabriyle inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Haberler 13.09.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Miras Listesindeki Nemrut Dann bulunduu Adyamann, sahabe Safvan Bin Muattaln kabriyle inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olmas hedefleniyor.

Samsat ilçesine 10 kilometre uzaklktaki Safvan Bin Muattaln kabrinin yan banda külliye ve cami ina ediliyor.

Cami ve külliyenin yapm tamamlandnda bölgenin çok sayda yerli ve yabanc turist tarafndan ziyaret edilmesi bekleniyor.

l Müftüsü Mehmet Taçi, AA muhabirine yapt açklamada, Samsat ilçesinin inanç turizminde önemli yere sahip olduunu belirtti. Türkiyede kabri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattaln kabrinin ilçede bulunduuna iaret eden Taçi, Safvan Bin Muattaln o dönem Medineyi terk ederek Adyaman ve bölge illerde slam kartlarna kar cihat ettiini anlatt.

Safvan Bin Muattaln Müslüman olduktan sonra Hazreti Muhammed ile Hendek Savana kendi kabilesiyle katlarak kahramanlk gösterdiini aktaran Taçi, onun ömrünün 40 yln bu topraklarda geçirdiini kaydetti.

Müftü Taçi, Adyamann önemli turizm potansiyeline sahip olduuna iaret ederek, bunun inanç turizminde de kendini hissettirdiini söyledi.

NANç TURZMNDEN PAY STYOR

Kabrin bulunduu alanda Sahabe Safvan Bin Muattal Cami ve Külliyesi bulunduunu anlatan Taçi, unlar kaydetti:

limize gelen ziyaretçilerin, tarihi Nemrut Da, Cendere Köprüsü ve Perre Antik Kenti gibi yerlere uramasnn ardndan Safvan Bin Muattal Türbesini de gelip görmelerini istiyoruz. Bu ekilde inanç turizminin de artacan düünüyorum. Yerli ve yabanc turistlere Adyamana geldiklerinde mutlaka Safvan Bin Muattal Türbesini ve yaklak 2 bin kiinin ayn anda saf tutabilecei külliyeyi de görmelerini tavsiye ediyorum. Ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Türbenin yannda inaat devam eden külliyenin tamamlanmasyla inanç turizminden paymza düeni almak istiyoruz.

Kabrin yan banda, bin dönüm alana ina edilen külliye ile sosyal donatlarn yer aldn kaydeden Taçi, Türbenin 165 dönümü içerisinde düzenleme yaplyor. Külliye, ksa zaman içerisinde tamamlanacak olup içerisinde ayrca konferans ve okuma salonu, kafeler ile çeitli sosyal donatlar da bulunuyor. Yani ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarnn karlanaca bir külliye haline gelecek. diye konutu.

Taçi, kentteki inanç turizminin gelimesi için deerlere sahip çklmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git