İnce'nin açıklamalarına CHP'den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görüşmedeki konuların bir bölümünün alınıp, ana bağlamından koparılıp verilmesi yakışık almamıştır. Siyasi nezaketle uyuşmayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok"

Haberler 04.07.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugüne kadar güçleri birletirerek bu noktaya geldik, bundan sonra da öyle gidebiliriz. Parti bütün gücünü seferber etti. Sorunu, bir parti yönetimi, genel bakan deiimi sorununa indirgemeyi doru bulmuyoruz

Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu, seçim sonras gelimeleri ele almak üzere perembe günü Klçdarolu bakanlnda toplanacak

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Bakanmz Kemal Klçdarolu, Muharrem nce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görümedeki konularn bir bölümünün alnp ana balamndan koparlp verilmesi yakk almamtr. Siyasi nezaketle uyumayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok. dedi.

Tezcan, ncenin açklamalarna yönelik deerlendirmede bulundu.

CHPnin 24 Haziran seçimleriyle ilgili analizlerini ilgili kurullarnda yapacan belirten Tezcan, Parti, her seçim sonras ortaya atlan kurultay tartmalarndan yoruldu. Bu kurultay tartmalar, parti içi iktidar paylamn merkeze alan tartmalar, partinin salkl deerlendirme yapmasn engelliyor. ifadesini kulland.

Türkiyenin ve CHPnin önünde yerel seçimlerin olduuna dikkati çeken Tezcan, partilerinin sükunetle, sa duyuyla süreci yönetmekte kararl olduunu vurgulad.

Tezcan, gelecek günlerde partinin yetkili kurullarnda bundan sonra izlenecek yol haritasn belirleyeceklerini dile getirerek herkesi bu sorumluluk içerisinde hareket etmeye davet etti.

Neyini yanl diyecekler

CHPde bir iç iktidar sorununun yaanmadn aktaran Tezcan, u deerlendirmelerde bulundu:

Genel Bakanmzn bu seçim sürecini çok iyi yönettii konusunda herkes hemfikir. Ne diyecekler Genel Bakana? Gösterdiiniz aday yanl myd m diyecekler? Millet ttifakn kurmamanz gerekirdi mi diyecekler? Ya da Y Partiye 15 milletvekili gönderip demokrasi önündeki tuza kaldrmanz yanl m diyecekler? Neyini yanl diyecekler bu sürecin yönetiminin? Bugüne kadar güçleri birletirerek bu noktaya geldik, bundan sonra da öyle gidebiliriz. Parti bütün gücünü seferber etti. Sorunu, bir parti yönetimi, genel bakan deiimi sorununa indirgemeyi doru bulmuyoruz.

Tezcan, zaman geldiinde kurultay tartmalarnn yaplabileceini ancak bugünün o gün olmadn belirtti. Tezcan, Genel Bakanmz Kemal Klçdarolu, Muharrem nce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görümedeki konularn bir bölümünün alnp ana balamndan koparlp verilmesi yakk almamtr. Siyasi nezaketle uyumayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok. diye konutu.

MYK perembe toplanacak

Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda perembe günü toplanacak.

Toplantda seçim sonras gelimelerin ve olaanüstü kurultay taleplerinin ele alnmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git