İnsan insanlığın düşmanlarıdır!

Diyarbakır'da "Müslüman kardeşler" konferansı düzenlendi. İhvan-i Müslimin Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif, Diyarbakır'ın, İslam'ı ilk yıllarında kabul eden ve onu yaşatan, bir şehir olduğunu söyledi.

Haberler 20.02.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünden bugüne bir ehadet mektebi olarak Müslüman kardeler balyla Diyarbakrda AY-DERin öncülüünde bir konferans düzenlendi.

Davet ve Kardelik Vakf ile Aydnlk Yarnlar için Hak ve Özgürlükler, Eitim, Kültür ve Yardmlama Derneince (AY-DER) Kayapnar Müftülüü Konferans Salonunda planlanan kongrens dün yapld. Konferansta ilk önce, Kuran Kerim tilaveti ve iirler okundu.

MÜSLÜMAN KARDELER

Konferansa daha sonra hvan-i Müslimin Davet Birimi Bakan Prof. Dr. Abdulhalk E-erifin yapt konumayla devam etti. erif, Diyarbakrn, slam ilk yllarnda kabul eden ve onu yaatan, tarih boyunca nice büyük bilim adamlar yetitiren bir ehir olduunu söyledi. Mavi Marmara gemisine 2010 ylnda düzenlenen saldrda ehit olan Diyarbakrl Ali Haydar Bengiye Allahtan rahmet dileinde bulunan E-erif, öyle konutu:

NSANLII DÜMANIDIRLAR

ehit Ali Haydar Bengi neden öldürüldü, eline bir silah ald da birilerini öldürmeye mi gitti, hayr. Srf insanlk adna Gazzeye gitti. Gazzede ambargoya maruz kalan, yiyecek ve içecekten mahrum braklan Müslüman kardelerine yardm elini uzatmak için Türkiye ve dünyann çeitli ülkelerinden birileriyle beraber yola çkt. Böyle bir amaçla yola çkan birilerinin öldürülmesi, insanla sar m? Onu ve dierlerini ehit edenlerin hak ve din namna hiçbir deerleri yok. Onlar insanln da dümandrlar. Onlarda ne iman ne ahiret nede din var. Biz Müslümanlar olarak brakn aç bir Müslümana yardm etmeyi Müslüman olmayan aç ve susuz olan kiilere dahi el uzatan bir milletiz çünkü biz Allaha ve ahirete iman etmiiz. Konferansa Davet Vakf Diyarbakr Temsilcisi Abdulbaki Ermi de katld.

Ana Sayfaya Git