İpek: Elektrik zamları devam edecek

Diyarbakır’da düzenlenen “Enerji Sempozyumu”nun özel oturumunda konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, Türkiye'de elektrik zamlarının süreceğini belirtti.

Haberler 07.12.2019 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) tarafndan 2 ylda bir yaplan Enerji Sempozyumunun 12ncisi Diyarbakrda Enerji, ekoloji ve toplumsal bar bal altnda özel oturum, teknik oturum ve panellerle sürüyor. Dünyada ve Türkiyede Enerji Görünümü özel oturumunda, Profesör Dr. Arif Nacarolu, Londra Enerji Kulübü Bakan Mehmet Öütçü ve Elektrik Mühendisleri Odas (EMO) Yönetim Kurulu Bakan Gazi pek konumac olarak yer ald.

ENERJ YAKITLARININ ROLÜ DET

Dünyada yeni bir düzen kurgulamasnn henüz sonuçlanmadn söyleyen Mehmet Öütçü, kaotik ortamn belirsizliklerinin sürdüünü ifade etti. Öütçü, yakn zamanda petrol-doal gaz savalar yerine kobalt ve toryum savalar yaanma ihtimalinin olduunu ve kobal ve toryum madenlerinin olduu ülkelerin paylama açlacan savundu. Dinamik ekonomilerin küresellemenin nimetlerinden faydalanmaya baladn belirten Öütçü, yaktlarn rolünün deitiini kaydetti. Dünyada enerji bolluunun olduunu ancak 1 milyar insann bu enerjiden yararlanamadn söyleyen Öütçü, buna dair bir çözüm yolunun da aranmadn belirtti.

ELEKTRK ZAMLARI DEVAM EDECEK

EMO Yönetim Kurulu Bakan Gazi pek, Türkiyede elektrik zamlarnn devam edeceini söyledi. Türkiyenin termik santrallere ihtiyacnn olmadn dile getiren pek, ülkede enerjide ek tüketimin olmadn aktard. Kalknma ve büyüme modelleri ve Uluslararas sermayenin kalknma ve büyüme modelleri üzerindeki etkisini anlatan pek, uluslararas teknolojik gelimelerin Türkiyenin politikalarn belirlediini söyledi. pek son olarak Türkiyenin enerjide da bamllnn artarak devam ettiini belirtti.

Ana Sayfaya Git