İran’daki can kaybı 415’e yükseldi

İranlı yetkililerce açıklanan son bilgilere göre, 7,3'lük deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybeden kişi sayısı 415'e yükseldi. Olayda en az 5953 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürdükçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Haberler 14.11.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Irak snrnda meydana gelen 7,3lük depremin artç sarsntlar sürüyor. 7.3lük depremin merkez üssü Halepçenin Güneybats olarak açkland. Süleymaniyenin Derbendihan ilçesi yakndaki birçok ev ykld. Süleymaniyede 8 Köy ve Derbendihandaki barajda büyük hasar olutu. Elektrik kesildi, telefon ve internet hatt koptu. Derbendihan baraj çevresindeki yerleim alanlar boaltld. rann Kermanah eyaletinde 3 gün yas ilan edildi.

ran resmi kaynaklarndan alnan bilgilere göre 207 ranl hayatn kaybetti ve bin 686 kii yaraland. Gayriresmi bilgilere göre ise 415 kii hayatn kaybetti. Irak tarafndan ise 6 kii hayatn kaybetti ve 200 yaralnn olduu bildirildi.

En büyüü 5.3 olan çok sayda artç deprem meydana geldi. 4.8 büyüklüündeki son artç, yerel saatle 12.19da hissedildi. Büyük deprem randa sekiz ehir ve 526 köyde hasara yol açt.

Ölü says hzla artyor

Ulusal Kriz Yönetim Örgütü Müdür Yardmcs Behnam Saidi, ölü saysnn 407ye, yarallarn ise 6 bin 700ye yükseldiini söyledi.

Öte yandan ayn örgütün müdürü smail Neccar, ykmn geni bir bölgede meydana gelmesinden dolay arama kurtarma çalmalarn olumsuz etkilediini belirtti. Neccar, Kasr irin ve Serpulzihaba bal köyler en çok hasarn meydana geldii yerlerdir. Ykmn geni bir bölgede meydana gelmesi arama kurtarma çalmalarna olumsuz yansyor. Bundan dolay halkn bir kesimin eletirilerine sebep oluyor. dedi.

Baraj tehlikesi bulunuyor

Irak Süleymaniyede bir barajn yklma tehlikesi bulunuyor, baraj çevresinden dehete düüren fotoraflar geldi. Depremin meydana geldii fay hattnn bir ucu, Türkiyeye kadar ilerliyor. Hint Okyanusundan gelip Arap Yarmadasnda ikiye ayrlan fayn bir ucu, ran topraklarndan geçip Dou Anadolu Bölgesinin ortasna kadar ulayor.

Türk kargo uça bölgeye vard

Genel Kurmay Bakanl 20 kiilik salk ekibi ve yardm malzemelerini tayan a 400 M kargo uça Kuzey Iraka indi. Uçakta AFAD Bakan, AFAD Bakan Yardmcs, Ankara il AFAD Müdürlüünden 10 personel ve 1 araç, Salk Bakanl UMKEden 10 personel ve 1 araç ile Ankara AFAD Loji,sti,k deposundan 320 battaniye ve 60 çadr ile birlikte Süleymaniyeye indi.

Babakanlk, AFAD UMKE ve yardm malzemeleri K. Iraka gönderildi açklamas yapld. Adanadan da K. Iraka 10 tr yardm malzemesi gönderildi Diyarbakrdan 20 kiilik Arama kurtarma ekibi K. Iraka gitti. Türk Kzlay bölgeye 3 bin çadr 10 bin battaniye ve mobil mutfak gönderdi.

Ana Sayfaya Git