İranlılar, Bitlis semalarında turladı

Turizm ve ticareti canlandırma girişimleri sonucu Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen İranlı bir grup motorlu yamaç paraşütçüsü, Nemrut Dağı eteklerinde uçuş gerçekleştirdi.

Haberler 21.11.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasnn (TATSO) giriimleri sonucu ilçeye gelen bir grup ranl yamaç paraütü ekibi, Nemrut Da eteklerinde motorlu yamaç paraütüyle uçu gerçekletirdi.

rana yönelik uluslararas ambargonun kaldrlmasyla birlikte özellikle Dou Anadolu Bölgesinde ticaret ve turizm konularn yürütülen ibirlii çalmalar, meyvelerini vermeye balad.

Son olarak TATSOnun giriimleri sonucu randan Tatvana davet edilen bir grup ranl motorlu yamaç paraütçüsü, Nemrut Da eteklerinden havalanarak Bitlis semalarnda tur att.

Ellerinde Türk bayraklaryla uçu gerçekletiren ranl paraütçüler, bölgenin doal güzellii ve havasna hayran kald. Ekip üyeleri, ileri ki zamanlarda arkadalaryla birlikte tekrar bölgeye gelmek istediklerini yetkililere iletti.

Bitlis semalarnda turlad

Konu ile ilgili açklama yapan TATSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Cengiz ahin, bölgeyi rann ticaret ve turizm potansiyelinden yararlandrmay hedeflediklerini ifade etti.

TATSO olarak rana yaptklar gezide temaslarda bulunduklarn ve randaki ampiyonluklar bulunan paraütçü ekibi ile tantklarn aktaran ahin, Onlar burada bizim misafirimiz. Nemrut Da eteinde ilk uçularn gerçekletirdiler. Turizm kapsamnda yapm olduumuz bu atlm sonucunda Tatvann doal güzelliklerini görmek ve yamaç paraütü için uygun alanlar deerlendirmek için gözlem yapan paraütçü arkadalar, randaki arkadalaryla paylaacaklar. Allah nasip ederse 30 Haziran-20 Temmuz arasnda yaplacak olan Dou Anadolu Fuarnda da hem Türkiye hem de randan youn katlmlarla bir yamaç paraütü, motorlu paraüt yarmas festivali düzenlemeyi amaçlyoruz. diye konutu.

rann yamaç paraütü ampiyonlarndan Ali Nami ise arkadalar Rahim Hashempuar ve Saber Bagban ile birlikte Tabriz Paragliding Grup olarak geldiklerini ve deneme uçular gerçekletirdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git