İsrail işgalini ABD onayladı

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzaladı. Ankara, Uluslararası hukukun hiçe sayıldığına dikkat çekerken, aynı saatlerde İsrail jetleri Gazze'ye vurması ise dünyanın dikkatlerini Ortadoğu'ya çevirdi.

Haberler 26.03.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, srail Babakan Binyamin Netanyahu ile Beyaz Sarayda bir araya geldi. Görümenin ardndan ABD Bakan Donald Trump, 1967 ylnda srail tarafndan igal edilen Golan Tepelerini srail topra olarak kabul eden kararnameyi imzalad.

SNYALLER VERLMT

Trump, 21 Martta Twitter hesabndan 52 yln ardndan ABD için srailin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliini tam olarak tanmann zaman geldi demiti.

ABD Dileri Bakanlnn 13 Martta yaymlad 2018 nsan Haklar Raporunun srail bölümünde, daha önce igal altnda eklinde tanmlanan Golan Tepeleri için ilk kez srail kontrolündeki ifadesinin kullanlmas dikkati çekmiti.

Trumpn kararna Türkiyeden ilk tepki Dileri Bakan Mevlüt çavuolundan geldi. çavuolu, sosyal medya hesabndan ABD bir kez daha uluslararas hukuku yok sayd. Ancak bu karar, srailin ilhakn asla merulatrmayacak. Aksine, Orta Doudaki bar çabalarn engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artracak. açklamasndan bulundu.

GAZZEYE SALDIRI

srail ordusundan yaplan açklamada, Gazze eridindeki Hamasa ait hedeflere saldrmaya baladk. ifadesi kullanld, daha fazla ayrntya yer verilmedi.

Öte yandan bölgedeki görgü tanklar, srail sava uçann Gazzenin kuzeyinde Hamasn askeri kanad zzeddin el-Kassam Tugaylarna ait bir noktaya saldrdn aktard. Bölgede patlama sesleri duyulurken, Gazzede gergin bekleyi devam ediyor.

Gazzeden atlan bir roket, bu sabah Tel Avivin kuzeyindeki aron bölgesinde bir eve dümü, evde bulunan 7 kii yaralanmt. Bunun üzerine srail ordusu bölgedeki birliklere takviye yaparken, Gazzeye açlan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) snr kaplar kapatlmt.

Ana Sayfaya Git