İstihdam seferberliği

Diyarbakır TSO'da mesleki eğitim ve istihdam seferberliği konulu seminer verildi.

Haberler 04.02.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Sanayi Odasnda düzenlenen meslek eitimi ve istihdam seferberlii konulu seminer verildi. TSO Bakan Yardmcs Metin Aslan, konu ile ilgili yaplan kanun deiiklii ile tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerdeki yeterlilik belgelerinin zorunlu hale getirildiini anlatt.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Konferans salonunda gerçekletirilen meslek eitimi ve istihdam seferberlii konulu toplantya, KUR l Müdürü smail Koç, TSO Bakan Yardmclar Metin Aslan, Mesut Altn, Kredi Kayt Bürosu, TSO ve KUR uzmanlar katld. Toplantnn açl konumasn yapan TSO Bakan Yardmcs Metin Aslan, yaplan kanun deiiklii ile tehlikeli ve çok tehlikeli ilerden olup, MYK tarafndan standard yaymlanm olan ve çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca yaymlanan teblilerde yer alan mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiini söyledi.

ETM VE STHDAM

Bu kapsamda teblilerin yaymlanmasn takiben 12 aydan sonra, belgesiz kiilerin ilgili ilerde çaltrlamayacan belirten Aslan, bu vesile ile i kollarnda uzmanlamann ve çalanlar tarafndan gerekli formasyonlarn alnarak, profesyonel i hayatna uygun kalifiye i gücünün sahada yer almasnn önemini vurgulad.

KUR BRLYLE

KUR l Müdürü smail Koç ise, KUR Genel Müdürlüü ile TOBB arasnda, Odalarda ve Borsalarda KUR Hizmet Noktas kurulmas protokolü imzalandn ve bu protokolle KUR ile TOBB arasnda igücü piyasasnda etkin bir ekilde ileyen bir ibirlii tesisinin hedeflendiini anlatt. Açl konumalarndan sonra, KUR ve Kredi Kayt Bürosu uzmanlar, kare kodlu çek, alacak sigortas, KUR istihdam destekleri ve mesleki eitim ve istihdam seferberlii konularnda, katlmclara detayl bilgi verildi.

Ana Sayfaya Git