İstiklal Marşı'nı Afrin'deki Mehmetçik için seslendirdiler

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, kabulünün 97'nci yılında İstiklal Marşı'nın 41 mısrasının kamu kurumlarının temsilcileri ile polis, çiftçi, öğrenci, esnaf ve öğretmen gibi toplumun çeşitli kesimlerince seslendirildiği klip hazırlandı.

Haberler 13.03.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde vatandalar, stiklal Marn Afrindeki Mehmetçik için seslendirdi.

stiklal Marnn kabulünün 97nci ylnda ilçedeki kamu kurumlarnn temsilcileri ile polis, çiftçi, oför, örenci, esnaf ve öretmen gibi toplumun çeitli kesimleri Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna destek vermek için kamera karsna geçti.

Topçular Ortaokulunda müzik öretmeni Aye Oraln hazrlad proje kapsamnda, stiklal Marnn 41 msrasnn toplumun çeitli kesimlerince seslendirildii klip hazrland.

Diyarbakr- Hani tek yürek yazs ve özel eitim örencisi Turahan Bodurun okuduu ilk msra ile balayan klipte lçe Milli Eitim Müdürü Zeki Kaya, Hani Belediye Bakan Yardmcs Hicran çiftçiolu gibi çeitli kurum ve kurularn temsilcileri ile aç, çiftçi, frnc, oto tamircisi, marangoz, hizmetli, imam, manav gibi çeitli meslek gruplarn temsilen vatandalar da yer alyor.

MEHMETçE MORAL

Öretmen ve örencilerin de seslerine yer verilen klip, Mehmet Akif Ersoyun, Allah bu millete bir daha stiklal Mar yazdrmasn. sözü ile sona eriyor.

Sosyal medyada yaynlanacak klip, Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatnda görevli Mehmetçike ithaf edildi

Projeyi hazrlayan öretmen Oral, yapt açklamada, bu klibi harekata katlan Mehmetçike armaan ettiklerini söyledi.

Klip ile milli birlik ve beraberliimizi göstermek, tek yürek olduumuzu vurgulamak istedik. diyen Oral, Hani halknn klibe büyük destek verdiini belirtti.

Oral, klibe destek veren Hani Kaymakaml bata olmak üzere lçe Milli Eitim Müdürlüü ve tüm kurumlar ile vatandalara teekkür ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git