İTT zirvesinde konuşan Erdoğan: İsrail bir haydut devletidir

Filistin'deki katliam sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin liderleri İsrail'e karşı atılacak adımlar için dün İstanbul'da bir araya geldi.

Haberler 19.05.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, srailli haydutlarca katledilen Filistinliler için harekete geçmek, tüm dünyaya insanln halen ölmediini göstermek için buradayz dedi.

srailin Gazze katliamndan sonra Türkiyenin çarsyla toplanan slam birlii Tekilat (T) Olaanüstü Zirvesi stanbulda balad. Zirvede Cumhurbakan Tayyip Erdoan bir konuma yapt. stanbul Kongre Merkezinde gerçekletirilen zirvede Cumhurbakan Erdoan ve 56 ülkeden temsilciler bulutu. Zirveye ran Cumhurbakan Hasan Ruhani de katld.

ABD ORTADOUDAK BARI SÜRECN TAHRP ETMTR

Zirvenin açl Kuran Kerim okunmasyla yapld. Toplantda konuan Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Filistin meselesinin çözümü için elimizi tan altna koymalyz, birlik olmal ve baka ülkerin ABD örneini takip etmelerini önlemeleyiz. ABDnin adm ortadou bar sürecini tahrip etmitir, ABD yönetimi elçiliini Kudüse tayarak büyük bir provakasyona imza atmtr, srailin igal ve iddet politikalarnn son bulmasnn sonu gelmitir. Hesap vermelerini salamalyz, Bata BM olmak üzere uluslaras kurulularn bu konuda gereini yapmas gerekir. Filistinli kardelerimize ekonomik olarak da destek vermemiz gerekiyor dedi.

T GENEL SEKRETER USEYMN: SRAL BUNU ÖZELLKLE YAPTI

T Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin de zirve dolaysyla Türkiyeye teekkür etti. Useymin, Filistin halkna da teekkür ederim. Onlarca kii yaraland. çok kii katledildi. Kudüsün ne kadar deerli olduunu tekrar belirtmek isterim. srail bunu özellikle yapt. Stresi arttrarak yapm olduu çok kötü katliam gördük. srail, ABD elçiliinin açlmasyla bunu vesile olarak gördü eklinde konutu.

srailin Filistinde yapt katliamn kabul edilebilir olmadn söyleyen Useymin, nsan haklar mahkemelerinin bir aratrma konseyi oluturmalar gerektiini burada belirtmek istiyoruz dedi.

KUDÜS ORTAK HAFIZADIR

Zirve katlmclarna Erdoan da hitap etti. Erdan acil toplant çarsna icabet ettikleri için liderlere teekkür etti. Erdoan, Bizler bugün bölgemizi kan ve göz yana bomak isteyenlere dur diyoruz. Buradaki toplantmzda, Filistinli kardelerimizin mücadelelerinde asla yalnz olmadklarn haykryoruz. Bir kez daha u gerçein herkes tarafndan bilinmesini istiyorum; Kudüs davas tüm Müslümanlarn davasdr, Kudüs elinde on binlerce masum Filistinlinin kan olan bir terör devletinin insafna braklmayacak kadar mukaddes bir mübarek beldedir diye konutu. Açk ve net söylüyorum srailin yapt haydutluktur, vahettir, devlet terörüdür diyen Erdoan, Kudüs kararyla srailin katliamlarna zemin hazrlayan ABDnin eline, masum Filistinlilerin kan bulamtr eklinde konutu. Cumhurbakan Erdoan, Maalesef adaletin tecellisi için atlan her adm Güvenlik Konseyinde Amerikan yönetimi tarafndan veto ediliyor. Meseleyi yine Birlemi Milletler Genel Kuruluna götürecek, inallah burada tüm slam ülkelerinin ve vicdan sahiplerinin desteini alacaz dedi.

Ana Sayfaya Git