İYİ Parti Elazığ Kurucu İl Başkanı Erdem istifa etti

Abdulvahap Erdem: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde eşit şartlarda yarışmak adına Demirtaş'ın tahliyesinin istenmesi, HDP'nin Kürt siyasal hareketinin temsilcisi olarak görülen bir zihniyetle aynı çatı altında olmam mümkün değildir"

Haberler 04.07.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ELAZI Y Parti Elaz Kurucu l Bakan Abdulvahap Erdem, partisinden istifa ettiini bildirdi.

Erdem, yapt açklamada, ülkücü tabandan geldiini ancak o günün artlarnda bir deiim için karar aldklarn, bu nedenle Y Parti için 9 üst kurul üyesi olarak ilk imzalar veren il olduklarn anmsatt.

Erken seçim karar alnnca il bakanlar ile yaplan toplantda, il bakanlarnn istifasnn önünde bir engel olmadnn söylenmesi üzerine istifa ederek milletvekillii için aday olduunu kaydeden Abdulvahap Erdem, Aday listeye alnmadnzda en azndan sebebi ile ilgili herhalde bir telefon açlmasn beklemek, hele hele ilinize gelinen bir miting günü bir telefon beklemek en doal ve insani bir beklenti olsa gerekti. ifadelerini kulland.

Y PARTDE STFA

MHPde neyi eletirdiysek aynsn, hatta fazlasn yaadk. Demokrasi, istiare, liyakat, kariyer, emek ve vefa. Maalesef olmad. diyen Erdem, yolda bulunanlarn yola çklanlara tercih edildiini belirtti.

Abdulvahap Erdem, açklamasnda unlar kaydetti:

Cumhurbakanl seçiminde eit artlarda yarmak adna Demirtan tahliyesinin istenmesi, HDPnin Kürt siyasal hareketinin temsilcisi olarak görülen bir zihniyetle ayn çat altnda olmam mümkün deildir. Yaananlarn yaanlacaklarn teminat olduundan, ahsi olarak ilerin düzelecei, hata ve eksikliklerin giderileceine olan inancm kaybettiimden dolay ilçe seçim kurulu aracl ile Y Partiden istifa ettim.

Ana Sayfaya Git