307 hakim ve savcının görev yeri değişti

HSK'nin mazeret kararnamesi ile adli yargıda 256, idari yargıda 51 hakim ve savcının görev yeri değişti. Kararnameyle, boş bulunan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Şen getirildi.

Haberler 01.11.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin mazeret kararnamesiyle, 256 adli yarg hakim ve savcs ile 51 idari yarg hakim ve savcsnn görev yeri deiti.

HSK 1. Dairesi, mazeret kararnamesine yönelik çalmalarn tamamlad. Buna göre, adli yargda 256, idari yargda 51 hakim ve savcnn görev yeri deitirildi. Adalet Bakan Yardmclna getirilen Uurhan Kutan boalan Bursa Cumhuriyet Basavclna, Bursa Basavc Vekili Gökhan en görevlendirildi.

BÖLGE DARE MAHKEMES

Polatl Cumhuriyet Basavcs Veysel Kaçmaz ise Ankara Cumhuriyet Basavc Vekili oldu. Bo bulunan zmir Bölge Adliye Mahkemesi Bakanlna, zmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Bakan dris Kizir getirildi. Konya Bölge dare Mahkemesi Daire Bakan Mustafa Nafiz Acar ise Konya Bölge dare Mahkemesi Bakan oldu. Mazeret kararnamesinin arlkl olarak hakim ve savclarn mazeret taleplerine ve bo bulunan yerlere göre hazrland örenildi.

Ana Sayfaya Git