309 rejim askeri öldürüldü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de 33 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin, ""Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir" dedi. Akar, saldırının ardından 309 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberler 29.02.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatayda snrn sfr noktasndaki Taktik Komuta Yerinde geçirdi. Akar, sabahn ilk klarna kadar dlibdeki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vastalaryla gerçekletirilen operasyonu sevk ve idare etti. Bakan Akar, Atekesi salamak, göçü önlemek ve bölgede yaanan insanlk dramn sona erdirmek üzere dlibde bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldrsna maruz kalm, 33 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 32 kahraman silah arkadamz yaralanmtr dedi.

UYARIYA RAMEN SALDIRI DEVAM ETMTR

Bakan Akar, saldrya ilikin, Birliklerimizin bulunduu yerler önceden Rusya Federasyonunun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine ramen bu saldr gerçekletirilmi, ilk ata müteakip bir kez daha uyar yaplmasna ramen maalesef saldr devam etmitir. Bu hava saldrlar srasnda ambulanslar dahi vurulmutur. Ayrca bu saldr srasnda birliklerimizin etrafnda hiçbir silahl grubun da bulunmadn burada belirtmek isterim diye konutu.

309 REJM ASKER ETKSZ HALE GETRLD

Bakan Akar, hain saldrya annda karlk verildiini kaydederek, Uçak, SHA ve kara ate destek vastalarmzla derhal 200den fazla rejim hedefi ar ekilde ate altna alnmtr. Bu atlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zrhl araç, 23 çeitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binas ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmitir. Atlarmz ve faaliyetlerimiz planland ekilde devam etmektedir diye konutu.

Bakan Akar, ehitlere rahmet, kederli ailelerine, TSKya ve asil millete basal, yaral personele acil ifa dileyerek, Bugüne kadar ehitlerimizin kann yerde brakmadk, bundan sonra da brakmayacaz. Operasyonlarmz Mehmetçie ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanl eller krlana kadar devam edecektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git