35 yaş üzerine aşılama geliyor

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı "Yarın(bugün) itibarıyla 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz. Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Yerli imkan, tam bağımsızlık nişanıdır. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum"

Haberler 17.06.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda bugün itibaryla 35 ya üstündekiler için de a randevularnn açlacan bildirdi.

Bakan Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantsnn ardndan yapt açklamada, Bugün huzurlarnzda son günlerde sizlere güzel haberler vermi olmann huzuru ile bulunuyorum. ifadesini kulland.

Kovid-19 salgnna son verecek olan a programnn arzuladklar ivmede devam etmesinden duyduu memnuniyeti dile getiren Koca, Salgnla birlikte girdiimiz zorlu mücadelede dümann zayf tarafn yakalam ve onu köeye sktrm durumdayz. A programmz mücadele üstünlüünü bize kazandrd. Burada çok youn emekler verildi. Bata sizler sabrla ve birlik içinde bu mücadelenin en önemli neferleri oldunuz. deerlendirmesinde bulundu.

Koca, salk çalanlarnn insanüstü gayretle çaltnn altn çizerek, Her bir vatandamza bugünlere ulamamzda gösterdii birliktelik ve sabr için müteekkirim. Salk ordumuz gücünü, hastalarmz tedavi etmekten vatandalarmz koruyacak olan a programna kaydrm durumda. dedi.

35 YA ÜZERNDEK TÜM VATANDALARIMIZ çN AI RANDEVULARINI AçIYORUZ

Kovid-19a kar zaferin alamayla elde edileceini vurgulayan Koca, öyle devam etti: Aydnlk ve salkl yarnlarn habercisi gün gibi ortadadr. A ile toplumsal bakl elde edeceimiz zamana sayl günler kald. Son bir hafta içinde alarmz, çalma hayat, eitim hayat, sanat ve kültür hayatndan, pek çok meslek ve ya grubundan insanlarmzn eriimine açtk. Yarn(bugün) itibaryla 35 ya üzerindeki tüm vatandalarmz için de a randevularn açyoruz.

Bakan Koca, güçlü salk altyaps ve halkn gösterdii youn teveccüh sayesinde toplumsal baklk hedefine her geçen gün daha da yaklaldn belirterek, bugün itibaryla yaklak 23 milyon birinci doz, 14 milyon ikinci doz olmak üzere toplam 37 milyon doz Kovid-19 as uygulandn kaydetti.

Daha önce Bu güce güvenin sözünü söylediini hatrlatan Koca, Bunun bir iaret zamiri olduundan bahisle kimdir bu gücün sahibi sorusunu soranlar oluyor. Bu gücün sahibi elbette devletimizdir. Devletimizin gücü büyüktür. Bu güce güveni güçlü ekilde gösteren halkmza ve bu gücün en önemli unsurlarndan biri olan salk tekilatmza teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

YERL AI KONUSUNDA YEN KABLYETLER KAZANIYORUZ

Koca, alamada daha üst seviyelere ulalacan dile getirerek, öyle konutu:

Alama kapasitemizin gerçek snrlarn henüz görmediniz. Yapabiliriz dediim rakamlara ulatmz çok yaknda görecek ve güçlü altyapmzn salad güvenden emin olacaksnz. Salgn önlemenin en önemli silah olan yerli a konusunda yeni kabiliyetler kazanyoruz. Yerli imkan, tam bamszlk niandr. Buna çok yaklatmz görüyorum.

Bakan Koca, bu yazn, maskelerin yüzleri terlettii son yaz olacan ve herkesin salgn haberlerinden ve sevdikleriyle arasndaki mesafeden kurtulacan söyledi.

BU YAZ DA TEDBR ELDEN BIRAKMAYALIM

Alanm nüfusun artrlmas kadar vaka oranlarnn hzl ekilde azaltlmasnn da önemli olduunu vurgulayan Koca, öyle konutu:

Kovid-19, bulduu imkanlar deerlendirme gücünü hala koruyor. Normallemede kontrolü kaybettiimiz zaman varln vaka tablolarna yanstacan biliyoruz. Vaka, hasta, ar hasta, vefat oranlarmz tedrici olarak düüyor ancak halen aktif 80 binden fazla vakamz olduunu göz ard edemeyiz.

Unutmamalyz ki zafere en yakn zaman riskin de en yüksek olduu zamandr. Teyakkuzda olmal ve asla tedbirleri bo görmemeliyiz. Hep birlikte verdiimiz üstün mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden brakmayalm. Sosyal alanlarmzn tamamnn a ile korunakl hale gelecei ana kadar riskli ortamlardan uzak duralm.

LÜTFEN EN KISA SÜREDE AINIZI OLUN

Bakan Koca, Birlikten kuvvet doar atasözünün salgnla mücadelede yaayarak bir kez daha tecrübe edildiini belirterek, her bir bireyin mücadeleye katlmnn tesis edildiini ve bunun herkesin büyük gayret ve fedakarlklaryla olduunu ifade etti.

Mücadelenin yeni ve son aamasnn a program olduuna dikkati çeken Koca, unlar kaydetti:

Devletimizin gücü ve halkmzn kararl destei sayesinde salgn engelini bu yaz aacaz. Gelecek hafta sizlerle salgnn önemli istatistiklerini ve bize ödettii bedelin salktaki karln göstermek üzere bir toplant yapacam. Bugünlere nasl geldiimizi ve ardmzda braktklarmzn neler olduunu asla unutmamamz gerekiyor. Dünü unutarak yarn ina edemeyiz. Son sözüm, son günlerdeki tek söz ve ricam, lütfen en ksa sürede anz olun.

Ana Sayfaya Git