"Şırnak belediyecilikte altın çağını yaşayacak"

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, "Seçim vaatlerimizden biri olan Cudi'ye teleferik sözü için Allah nasip ederse önümüzdeki yıl Cudi'ye yol açılacak. O bölgede güvenliği tesis ettikten sonra da teleferik projesini hızlandıracağız. Şırnak belediyecilikte altın çağını yaşayacak." dedi.

Haberler 10.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristlerin saldrlar sonucu büyük zarar gören rnakta yüzde 61,72 oy oranyla AK Partiden Belediye Bakan seçilen Yarka, kentin belediyecilik anlamnda ihyasna yönelik hummal çalma yürütüyor.

Yarka kentin imar sorunun giderilmesi için çalma yürüttüklerini, önceliklerinden birinin de yaplan konutlarn çevre düzenlemesi ve altyap eksiklerini tamamlayp vatandan hizmetine sunmak olduunu söyledi.

Yl sonuna kadar terör madurlar için yaplan konutlarn tamamnn teslimiyle kentin fotorafn daha net görmenin mümkün hale geleceini ifade eden Yarka, kentte yaplacak çok i olduunu vurgulad.

Yarka, kentte kendilerinden önce görevlendirme yaplan dönemde hayata geçirilen çalmalar da tamamlamaya çaltklarn, bu çerçevede öncelii altyap hizmetlerine verdiklerini belirtti.

Bu kapsamda kentin neredeyse üçte ikisinde altyap hizmetlerine yönelik kaz çalmas yapldn dile getiren Yarka, ardndan üstyapya yönelik çalmalara balayacaklarn anlatt.

Tarm ve Orman Bakanlndan 3 milyon lira destek aldklarn ifade eden Yarka, yol, park ve bahçe, otogar ve belediye binas gibi birçok alanda çalmalarn aralksz sürdüünü kaydetti.

- Teleferik projesi

Seçim vaatlerine deinen Yarka, Seçim vaatlerimizden biri olan Cudiye teleferik sözü için Allah nasip ederse önümüzdeki yl Cudiye yol açlacak. O bölgede güvenlii tesis ettikten sonra da teleferik projesini hzlandracaz. rnak belediyecilikte altn çan yaayacak. diye konutu.

Yarka, halkn talepleri dorultusunda eksik olan ne varsa rnaka kazandracaklarn dile getirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 13 Ekim Pazar günü rnak ziyaret ederek, seçim sonuçlarndan dolay vatandalara teekkür konumas yapacan belirten Yarka, unlar kaydetti:

rnakn ehirleme konusunda çok iyi bir yere geleceinden kimsenin kukusu olmasn. Artk kente girdiinizde prl prl bir rnak ile karlaacaksnz. Kentin içme suyu hattna ek çalmalar yapyoruz. Fizibilite raporlar tamamlandnda artk ii icraata dökeceiz ve halkn bekledii projeler ortaya çkacak. Belediye hizmet binamz bitmek üzere. lk gün ne söz verdiysem, o sözümün arkasndaym. Bana oy veren ve bakasndan benim için oy isteyen vatandan ban öne edirmeyeceim. Hep dik dursunlar, çünkü yanl bir i yapmayacam.

Ana Sayfaya Git