Şırnak'ta şehit asker için tören

Silopi ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Ramazan Teymur, merkeze bağlı Kasrik beldesinde defnedildi

Haberler 27.03.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesi Cudi Da krsalnda teröristlerin önceden döedii el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüü hastanede kurtarlamayarak ehit olan Jandarma Uzman Onba Ramazan Teymur, Kasrik beldesinde topraa verildi.

rnak 23üncü Piyade Tümen Komutanlndaki törenin ardndan 27 yandaki ehidin naa, merkeze bal Kasrik beldesine getirildi.

Hicret Camisinde ikindi vakti klnn cenaze namaznn ardndan helallik alnmak üzere babaevine götürülen ehidin naa, daha sonra Kasrik Mezarlnda defnedildi.

rnak Valisi Mehmet Akta, ehidin babas brahim Teymura Türk bayra teslim etti.

EL YAPIMI PATLAYICI

Törene, Vali Aktan yan sra 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, l Jandarma Komutan Tugeneral Selçuk Yldrm, Cizre Kaymakam Faik Arcan, AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan, ehit ve Gazi Aileleri Federasyon Bakan Mehmet Göngör ve silah arkadalar katld.

Cizre Asayi Komutanlna bal birliklerce Silopi ilçesi Cudi Da krsalnda PKKl teröristlere yönelik Jandarma Yüzba Yunus çelebi Operasyonu gerçekletirilmi, operasyonda arazi arama faaliyeti srasnda PKKl teröristlerin önceden tuzaklad el yapm patlayc infilak etmi, patlamada 2 asker yaralanmt.

Yaral askerler helikopterle rnak Devlet Hastanesine kaldrlm, askerlerden Burçin Damc yaplan müdahaleye ramen kurtarlamayarak ehit olmutu. Dier yaral Uzman Onba Ramazan Teymur ise sevk edildii Ankara Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesinde sabaha kar ehit dümütü.

Ana Sayfaya Git