Şırnak'ta 'Kıran 9', Hakkari'de 'Kıran 10' başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, Şırnak’ta 'Kıran-9 Cudi Dağı', Hakkari'de 'Kıran-10 Kazan Vadisi' operasyonları başlatıldığını açıkladı.

Haberler 21.12.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen Kran operasyonlar, zorlu hava koullarna ramen devam ediyor. Bu kapsamda rnakta bölücü terör örgütünün k üslenmesine girmesini engellemek ve bölgede barnd deerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacyla rnak Jandarma Bölge Komutanlnca Kran-9 Cudi Da operasyonu balatld. Operasyona, rnak Jandarma Bölge Komutanlnda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucular timlerinden oluan bin 260 personel, 84 operasyonel tim görev ald.

HAKKARDE KIRAN-10

Hakkaride yine ayn amaçla Hakkari l Jandarma Komutanlnca Kran-10 Kazan Vadisi operasyonu balatld. Operasyona, Hakkari l Jandarma Komutanlnda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluan 730 personel, 48 operasyonel tim görev ald. Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik yürütülen Kran operasyonlarnn kararl bir ekilde devam ettii bildirildi.

TERÖRSTLERN SIINAK VE BARINAKLARI MHA EDLYOR

çileri Bakanlnca PKKya yönelik Türkiyenin Irak snrndaki bölgede Kran-10 Kazan Vadisi operasyonu balatld. Operasyon kapsamnda terör örgütü üyelerinin k üslenmesi için kuland snak ve barnaklar imha ediliyor. Hakkari Valisi dris Akbyk, operasyon kapsamnda ele geçirilen malzemelerle ilgili açklama yapt.

çileri Bakanl, PKKl teröristlerin k üslenmelerini engellemek, teröristleri etkisiz hale getirmek, kullanlan snak ve barnaklar imha etmek amacyla terör örgütü PKKya yönelik, bugün rnakta Kran-9 Cudi Da, Hakkaride ise Kran-10 çukurca ilçesi Kazan Vadisi operasyonlarnn balatldn açklad. Bu kapsamda, 730 personelden oluan 48 operasyonel timin katld Irak snrndaki çukurca ilçesinin Kazan Vadisindeki operasyonda Hakkari l Jandarma Komutanlnda görevli jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucular görev yapyor. Operasyonlar kapsamnda teröristlerin k üslenmesi için kuland veya kullanaca snak ve barnaklar tek tek imha ediliyor.

Hakkari Valisi dris Akbyk da l Jandarma Komutanlndan Kran-10 Kazan Vadisi ile ilgili açklamalarda bulundu. l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk ve Emniyet Müdürü Atanur Aydn ile birlikte operasyon hakknda bilgi veren Vali Akbyk, Kran-10 operasyonunu l jandarma komutanlnn koordinesinde yürütüldüünü belirterek, Kazan bölgesindeki operasyon devam ediyor. Amacmz, hedefimiz Hakkari bölgemizde 1 terörist kalmayncaya kadar operasyonlara devam etmektir. Kazan Vadisi terör örgütü açsndan önemli bir bölge. Operasyon kapsamnda, haklarnda Terör örgütüne üye olma suçundan aranan H.Ö ve S.G isimli örgüt üyeleri yakaland. Yaplan snak ve barnak aramasnda 1 Bixi makineli tüfek, 3 adet AK-47 Kalanikof piyade tüfei, 1 mavzer tüfei, 568 adet Bixi makineli tüfek mühimmat,10 kilo amonyum nitrat ele geçirilmitir dedi.

Ana Sayfaya Git