Şaşırtan dava!

Derneğin ismini kullanarak dergi basıp, satanlarla tartıştı. Dolandırıcılık yapıyorsunuz deyip, şikayetçi oldu. Karakola gitti, tartıştığı kişilerin kendisinden şikayetçi olduğunu, öğrendi. Şaşırtan dolandırıcılık şimdi yargıda.

Haberler 16.05.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kimlikleri belirsiz 3 kii, iddiaya göre 3 ay önce anlurfa karayolunda üst geçitte yürürken durdurduklar Diyarbakr Yeniden Yaam Kanserle Mücadele Dernei Bakan ükrü Abaya kanserli hastalar yararna hazrladklar dergiyi satmak istedi.

Dernek bakan Abayn sorular yönelttii kiiler, iddiaya göre, Diyarbakr Yeniden Yaam Kanserle Mücadele Dernei adna kanserli hastalar için ba ad altnda dergi sattklarn söyledi.

Abayn, söz konusu dernein bakan olduunu söylemesi üzerine taraflar arasnda tartma çkt. Abay, tartmann ardndan bu kiiler hakknda ikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti.

Ayn kiilerin, kendisi hakknda hakaret suçlamasyla suç duyurusunda bulunduunu örenen Abay aknlk yaarkn, Dernein ismini kullanp haksz kazanç elde eden pikinliin bu kadarna da pes dedirti.

DYARBAKIRda kimlikleri belirsiz kiiler, iddiaya göre ismini kullandklar Diyarbakr Yeniden Yaam Kanserle Mücadele Derneinin bakan ükrü Abaya dergi satmak istedi. Dolandrlacan düünüp kendisine dergi satmak isteyenlerle tartan Abay, ikayetçi olmak için gittii polis merkezinde ayn kiilerin kendisi hakknda suç duyurusunda bulunduunu örendi. Abay, dün cep telefonuna gelen mesajla girdii e-devlet uygulamasnda hakknda hakaret suçlamasyla dava açldn görünce oke oldu.

Kimlikleri belirsiz 3 kii, iddiaya göre 3 ay önce anlurfa karayolunda üst geçitte yürürken durdurduklar Diyarbakr Yeniden Yaam Kanserle Mücadele Dernei Bakan ükrü Abaya kanserli hastalar yararna hazrladklar dergiyi satmak istedi. Dernek bakan Abayn sorular yönelttii kiiler, iddiaya göre, Diyarbakr Yeniden Yaam Kanserle Mücadele Dernei adna kanserli hastalar için ba ad altnda dergi sattklarn söyledi. Abayn, söz konusu dernein bakan olduunu söylemesi üzerine taraflar arasnda tartma çkt. Tartmann ardndan bu kiiler hakknda ikayetçi olmak üzere polis merkezine giden Abay, ayn kiilerin, kendisi hakknda hakaret suçlamasyla suç duyurusunda bulunduunu örendi.

DAVAYI CEP TELEFONUNA GELEN MESAJLA ÖREND

ükrü Abayn cep telefonuna önceki gün Sayn ükrü Abay, Diyarbakr 14üncü Asliye Ceza Mahkemesinin 2019/364 sayl dosyasnda 08.10.2019 09.35te durumanz vardr. Gelmediini takdirde zorla getiri.. yazl ksa mesaj geldi. Gelen mesajla girdii e-devlet uygulamasnda hakknda 14üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açldn ve 08.10.2019 tarihinde durumas olduunu gören Abay, oke oldu. Avukatyla görüen Abay, yapt aratrmayla 3 ay önce kendisine dergi satmaya çalan kiilerin ikayetiyle hakknda hakaret suçlamasyla dava açldn anlad.

GÜNDE 300- 800 LRA KAZANIYORLAR

Dergi veya gazete satarak kanserli hastalara ba toplayanlarn günde 800 liraya kadar kazanç saladn savunan ükrü Abay, 1,5 yldan beri bu dergiciler denilen insanlar bize çok aclar çektiriyor. Diyarbakrda halk arasnda çeteler bile diyorlar. Son günlerde iyice arttlar ve biz de çete olarak tanmlyoruz artk. Bunlar 30- 40 kiilik gruplar ve eitim alyorlar. Acnn olduu her alana gidip oralarda Kanserle Mücadele Derneinden geliyoruz diyorlar. Polisle de muhatap olduklarnda ise Biz ba toplamyoruz, dergi satyoruz diyorlar. Günde 300- 400, bazen de 800 lira kadar para kazanyorlar dedi.

DERNEMZN ADIN KULLANANLAR, KAYETç OLDU

Dernein adn kullanarak haksz kazanç elde edenlerin kendisinden duruma tepki gösterdii için hakaret iddiasyla ikayetçi olduklarn anlatan Abay, unlar söyledi:

Bundan birkaç ay önce, evimden çkp dernee geldiim srada, bir üst geçidin üzerinde bunlarla karlatm. 2 erkek ve 1 kadndan oluan 3 kii önümü keserek dergilerden satn alp almayacaklarm sordular. Ben de kendilerine ne için olduunu sordum. Bana Kanserle Mücadele Dernei ad altnda ba için dergi satlarn söylediler. Dernein yerini sordum. Bana Alt taraf bir dergi alacaksn, 10 tane soru sordun dediler. Ben de kendilerine tepki gösterdim. Siz hiç hayatnzda kanserli bir hasta tandnz m? Sizde Allah korkusu yok mu? dedim. Böyle hastalar üzerinden rant salayamayacaklarn söyledim. Onlar ikayet edeceimi söyledikten sonra, benden önce gidip karakola kendilerine hakaret ettiim iddiasyla hakkmda ikayetçi oldular. Ben de onlardan ikayetçi oldum. Biz bu davann peini brakmayacaz. Mahkeme, ya çetecilie devam diyecek, ya da buna bir dur diyecek.

ACIMIZ BZE YETMEZM GB

32 yanda olan ve eiyle birlikte yllardr kanserle mücadele ettiini dile getiren aban Tekuyan, kendi aclar yetmezmi gibi dolandrclarn hastalklar üzerinden pirim yaparak kendilerine ac çektirdiklerini kaydetti. Tekuyan, Üzerimizden yardm toplanyor, biz zaten kanser hastasyz ben ve eim. Bizim acmz bize yeterli, bu yetmezmi gibi bizim üzerimizden para topluyorlar. Biz hastalkla m mücadele edelim bunlarla m mücadele edelim ardk kaldk ne yapacamz bilmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git