Şarıcı Ve Karayılan!

EDİRNE'de, HDP'nin seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Enez ilçesinde, 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan, 'Hozan Cane' adını kullanan Almanya vatandaşı şarkıcı Saide İnaç'ın (47) PKK'nın elebaşı Murat Karayılan ve örgüt mensuplarıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Haberler 29.06.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya vatanda olan ve Hozan Cane adn kullanan arkc Saide naç, geçen hafta HDPnin 24 Haziran Cumhurbakan ve 27nci Dönem Milletvekili seçimlerine yönelik çalmalarna katlmak için Edirneye geldi. Kent merkezindeki çalmalarn ardndan Enez ilçesine giden

Saide naç, dönü yolunda Edirne Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, sosyal medyadaki paylamlarnda terör örgütü PKKnn propagandas yapt iddiasyla gözaltna alnd.

FOTORAFLARI ORTAYA çIKTI

Edirne Emniyet Müdürlüünde ilemleri tamamlanan naç, geçen Sal günü sevk edildii Edirne Adliyesinde terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan Saide naçn sosyal medya hesaplarnda ve cep telefonunda yaplan incelemede, PKKnn elebalarndan Murat Karaylan ve teröristlerle Kandilde çekilmi fotoraflar tespit edildi. Savclkta ifade veren naç, fotoraflarn yönetmenliini ve oyunculuunu yaptn söyledii engal 74 filmindeki görüntüler olduunu söyledi. Terörist ba Murat Karaylan ile fotorafnn gerçek olduunu itiraf eden Saide naç, dierlerinin ise montaj olduunu iddia ederek, elinde silah olan fotoraflar için Film çekiyorduk dedi.

Saide naçn tutuklanmasnn ardndan sosyal medya hesabndan, Mahkemeye çkarldm, yönetmenliini ve oyunculuunu yaptm engal 74 filmindeki görüntülerden dolay tutuklandm. Edirne Kapal Cezaevine götürülüyorum yazsnn paylald görüldü. Ksa bir süre sonra ise naçn sosyal medya hesabnn kapatld görüldü.

Ana Sayfaya Git