Şarkıcı Rojin’den ‘Bizim Çocuklar’ projesi

Rojin, çocuklara hediyelerini verdikten sonra onlarla şarkı söyleyip eğlendi. Şarkıcı Rojin "Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarımız da burada bu yokluğu yaşarken görmezden gelmemek lazım" dedi.

Haberler 17.12.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü ses sanatçs Rojin, kendisinin balatt Bizim çocuklar projesiyle, Surda madur 250 çocua giysi ve ayakkab yardmnda bulundu. Rojin, Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarmz da burada bu yokluu yaarken görmezden gelmemek lazm dedi.

ROJN SEVNDRD

Özellikle Kürtçe seslendirdii arklarla geni bir hayran kitlesi bulunan Rojin, öretmenlerin kendilerine örencilerin klk ihtiyaçlarnn bulunduunu söylemesi üzerine harekete geçti. Bizim çocuklar isimli projeyi hayata geçiren Rojin, Türkeyinin her yerinde örencilere yardmlar yapmaya balad. Bu kapsamda Diyarbakra gelen Rojin, Surdaki çatmal ortamda ailelerini kaybeden ve göç etmek zorunda kalan 250 çocukla bir araya geldi. çounun ayanda terlik olan çocuklarla ark söyleyip elenen Rojin, daha sonra onlara klk elbise ve ayakkablarn datt.

ÜÜMEYECEKLER

Yardm kampanyas ile ilgili bilgi veren Rojin, projenin öretmenlerin arkadalarna ulamas ile hayata geçtiini söyledi. Rojin, Öretmenler, özellikle Sur bölgesindeki çocuklarn, çatmal süreçten sonra evsiz kalan ailesi baka yerlere göç eden çocuklarn özellikle klk giyecek ve ayakkabya ihtiyaçlarnn olduunu belirtmi. Bu çocuklar için çok küçük bir ey belki büyük bir çözüm olmayacaktr ama çocuklar dü dünyas en zengin en masum, hangi gökyüzünün altnda hangi topran altnda olursa olsun en masum varlklar. Onlara bir umut olabilmek onlarn hafzalarnda güzel bir ey kalsn diye hem de klk ihtiyaçlarn karlamak için geldik. Bizim çocuklar derken biz dünyann herhangi bir yerindeki insanlar ve çocuklar dillendiriyoruz. Tabi ki onlarda çok önemli Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarmz da burada bu yokluu yaarken görmezden gelmemek lazm. Küçük bir proje ile böyle bir katk sunmak istedik. Biz daha önce Diyarbakra bir köyün kütüphanesi ve ihtiyaçlar için gelmitik. Her yerde böyle bir ihtiyaç olduunda koa koa gitmek istiyorum, mutlu oluyorum çocuklarn gözlerinin içi ldad zaman dedi.

Konumasnn ardndan Rojin, birbirinden renkli arklar sahneye çkan çocuklarla birlikte seslendirdi. Rojin daha sonra yannda getirdii hediyeleri çocuklara datt.

Ana Sayfaya Git