Şehit evlatlarıyla gurur duyuyorlar

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Velit Bekdaş'ın ailesi, evlatlarıyla gurur duyuyor.

Haberler 16.07.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi srasnda F-16 uçaklaryla bombalanan Ankara Gölbandaki Özel Harekat Daire Bakanlnda ehit olan Velit Bekdan yaknlar, onunla gurur duyuyor.

Mardinin Midyat ilçesinde yaayan ehidin annesi, babas, kardeleri ve sevenleri, Türk bayraklar ile donattklar ehidin mezarn sk sk ziyaret edip dua ediyor, Kuran Kerim okuyor.

Aabeyi Halit Bekda ise kardeine duyduu özlem ve sevgi ile yeni doan bebeine Velit ismini verdi.

- ehitlik mertebesini ald, cennette gitti

Ad memleketinde eitim gördüü ortaokulda yaatlan, duyduklar özlemi, fotoraflarna ve hatralarna bakarak dindirmeye çalan ehidin ailesi, yaadklar duyguyu AA muhabirine anlatt.

ehidin babas Abdülkadir Bekda, Arapça yapt konumasnda, ehitliin önemine vurgu yapt.

Kendisini ehit babas yapan oluyla her zaman iftihar ettiini anlatan Baba Bekda, Allaha ükürler olsun oluma ehitlik ikram edildi, herkese ksmet olmayan ehitlik mertebesini ald. Zalimce katledildi, zalimce katledilenler ehittir. Ölüm emrini veren mürteddir. Allaha ükürler olsun ehitlik mertebesini ald, cennette gitti. ifadelerini kulland.

ehitlik mertebesinin önemine dikkati çeken Bekda, Bu, büyük bir eref. Allah oluma da bana da ikramda bulundu. dedi.

Olunun vatan için ehit dütüünü vurgulayan Bekda,Ben ehit babasym. ehit babas olmakla iftihar duyuyorum. Allah yolunda ehit olan olum var, bu en büyük eref elhamdülillah. diye konutu.

- Torununa ehit olunun ismini verdi

Bekda, ehit olunun herkes tarafndan çok sevildiini belirterek, Büyük olumun olu oldu. Biz de Velit ismini koyduk. Kardeleri de onu çok seviyordu. Bu iki yldr her gün mezarln ziyaret ediyor, Kuran okuyor. Onu hiçbir zaman unutmuyoruz. ifadelerini kulland.

-Onlar Allaha havale ediyorum

ehidin annesi Filiz Bekda da her frsatta olunun mezarn ziyarete gidiyor, mezarlkta asl Türk bayran öpüp ehit oluna dua ediyor.

Olunun çok sevdii vatan uruna ehit dütüünü anmsatan Bekda, unlar söyledi:

Her zaman kalbimizde. Gözümün önünden hiç gitmiyor. Bizleri çok severdi, gittii her yerden bizi arard. Bir kere Afrikaya gitti oradan bile arad. Ei de çok iyi, onun gibisi de yok. Allah onun da bizim de hakkmz brakmasn. Onlar Allaha havale ediyorum. O hainler Erdoana da kurban olsunlar.

ehidin aabeyi Halit Bekda da bir ay önce doan oluna ehit kardeinin ismini vererek hem adn hem de hatrasn yaatmak istediklerini kaydetti.

Bekda nallah büyüdüü zaman amcasnn yerini alacak. Bir Velitimiz gitti Allaha ükür Rabbim bize bir Velit daha verdi. dedi.

- dam istiyoruz

Her frsatta kardei için Kuran okuyan ehidin ablas Fatma Bayram da yaadklarna hala inanamadklarn ifade etti.

Üzerinden 2 yl geçmesine ramen aclarnn tazelediini koruduunu, suçlulara hak ettikleri cezann verilmesini istediklerini belirten Bayram, öyle devam etti:

Sanki dün gibi, hala gelecek diye bekliyoruz. Ölmedi zaten, ehitler ölmez. Velit annemizin bebeiydi, Allah bütün annelere sabr versin. ehidimizle gurur duyuyoruz. Bir Velitimiz gitti Allaha ükür Rabbim bize bir Velit daha verdi. nallah amcasnn yarm kalm görevini tamamlayacak. Bunu yapanlar için müebbet deil, idam istiyoruz. Kim bu darbeye giritiyse hepsinin idam istiyoruz. Allah Cumhurbakanmz eksik etmesin bamzdan. Ona canmz da çocuklarmz da feda olsun. Allah onu kötülüklerden korusun.

- Bu millete hiç kimsenin gücü yetmeyecek

15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir de 15 Temmuzda yaanan kahramanln hiçbir zaman unutturmayacan belirtti.

Halkn milli iradesiyle tarih boyunca anlatlacak bir mücadelenin sergilendiini aktaran Kandemir, Burada bu ailemizin gösterdii metanet çok önemli. Bir Velit gider bin Velit doar. Bir evlatlarn vermiler, dier evlatlarn vermeye hazrlar hatta kendileri de devlet için seve seve ehit olurum diyor. Bu çok önemli. Böyle ailelerimiz olduu müddetçe bu millete hiç kimsenin gücü yetmeyecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git