Şehit olan askerlerimiz bize siper oldu

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında yaralanan ve tedavi ardından memleketine raporlu olarak dönen Komando Çavuş Tolga Öğütlü, "Ben de pek ciddi bir şey yok. Zaten şehit olan arkadaşlarımız bize siper oldu. Onların gövdesi bize siper oldu. Ayakta duran ne kadar asker varsa, biz onların sayesinde ayakta ve hayattayız" dedi.

Haberler 20.12.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erciyes Üniversitesi ana giriinin yaknnda, geçen cumartesi günü saat 08.45de içinde çar iznine çkan sivil kyafetli askerlerin de bulunduu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatld. Hain saldrda 14 asker ehit oldu, 56 kii de yaraland. Saldrda 1inci Komando Tugay Komutanlnda vatani görevini yapan ve çar iznine çkan Komando çavu Tolga Öütlü, ba, sa ayak bilei ve sol koluna arapnel parças isabet etmesi sonucu yaraland. Kaldrld hastanede tedavisi tamamlanan ve taburcu olan Öütlü, izinli olarak memleketi Konyann Ereli lçesinde döndü.

OTOBÜSE SVL 1 K BND

Olay gününü anlatan Tolga Öütlü, otobüse nizamiye önünden sivil bir kiinin bindiini ve o kiinin Erciyes Üniversitesi Tp Fakültesi duranda indiini ve hzl admlarla ilerlerken arkasna baktna dikkat çekti. Öütlü, öyle konutu: çar iznine çkmak için belediyenin otobüsüne bindik. O srada nizamiye önünden sivil kii otobüse bindi. Otobüs hareket etti. Erciyes Üniversitesi Tp Fakültesi duranda, sivil binen kii, otobüsün durdurmak için dümeye bast. Otobüs sa tarafa yaklat. Sivil ahs, otobüsten indi. Hzl admlarla yürürken arkasna bakyordu. Ben de bu srada gözlerimle takip ediyordum. Daha sonra patlama gerçekleti.

KEND YARASINI BIRAKTI

Patlama ardndan kendisinin otobüsten frladn ve kendi yarasn unutup, yaral arkadalarna müdahale ettiini belirten Öütlü, unlar anlatt: Takm çavuuyum. Kendi ksmmdan çarya çkardm 5 arkadam vard. Onlarn hepsini teker teker bularak salk durumlarn kontrol ettim. Bir arkadamn aya kopmutu. Ayan kemerle sardm. Daha sonra dier yaral arkadalarma yardm ettim. ehitlerimize zaten yapabileceimiz bir ey yoktu. O srada otobüsün içerisinde yangn çkt ve yangn tüpleriyle söndürmeye baladk. lk 10 dakika askerler kendi kendine yardm etti. Daha sonra sivil vatandalar da yardm etmeye balad.

1NC KOMANDO TUGAYINDA KARDELK VAR

7 aylk asker olduunu ve terhisine 5 aynn kaldn belirten Öütlü, kendisinin Araç kademede biriminde olduu için tugaydaki bütün askerlerin kendisini tandn anlatt. Ögütlü, Ben de tugaydakilerin hepsini tanyordum. Bir de 1inci Komando Tugaynda bir kardelik, beraberlik var. Bütün askerler birbirini tanr. Komutanlarmzla birlikte herkes, bir aile ilikisindedir. Tanmasam da önemli deil. Hepsi benim silah arkadam. Biz orada hep beraber bir can pazar yaadk. Biz kurtulduk, onlar kurtulamad. Ama onlar da kurtarmak isterdim dedi.

EHT ARKADALARIMIZ BZE SPER OLDU

ehit arkadalarnn kendilerine adeta siper olduunu ve bu nedenle de ayakta kaldklarn vurgulayan Öütlü, unlar söyledi: Bende pek ciddi bir ey yok. Zaten ehit olan arkadalarmz bize siper oldu. Onlarn gövdesi bize siper oldu. Ayakta duran ne kadar asker varsa, biz onlarn sayesinde ayakta ve hayattayz. Ben sa orta koltukta oturuyordum. Sol tarafta da bomba yüklü araç patlad.

ASKER HARCNDE KMSE BNEMEZ, YASAK

Kendisini ziyarete gelen Ereli belediye Bakan Özkan Özgüvene de yaad olay anlatan Öütlü, kendilerini kent merkezine tayan otobüslere asker haricinde baka birisinin binmesinin yasak olduunu hatrlatt. Öütlü, otobüse binen kiinin üpheli hareketinin olduunu ileri sürerek, Hareket merkezinden, bizim için 3 otobüs gelir. Asker haricinde kimse binemez, yasak. Bir kalk, bir de ini duramz vardr. Farkl bir durakta durdu. çinde sivil vard ve çok üpheli hareketleri vard. Otobüste durakta indi. Otobüs, her zamankinden hzl gidiyordu. Güzergah deiiklii yapt. çok farkl olaylar oldu dedi. Bomba yüklü aracn otobüsü takip ettiini belirten Öütlü, Araç zaten bizim nizamiyenin çksnda bir araç park var, orada bizi bekliyormu. Bunu da arkadam görmü. Biz otobüsle tam önünden geçtiimiz srada araç U dönüü yapm ve aa-yukar 5-6 kilometre kadar bizi takip etmi. Sivil adam, durakta otobüsü durdurduu srada yanmza gelip arac patlatyor dedi.

FARKLI GÜZERGAHTA

Otobüsün her zamankinden farkl güzergah kullandn ifade eden Öütlü, otobüsün normalde Readiye Mahallesinin dndan gittiini ancak bu kez içinden geçtiini belirtti. Otobüsün çok hzl gittiini anlatan Öütlü, Otobüs, çok hzl gitti. Hatta baz arkadalarmz Bizi ölüme mi, götürüyorsun, kaptan? diye oföre espri yapt. Bunu diyen arkadam da ehit dütü dedi. Öütlü, Arkadalarmn çounu kaybettim. Kendimi hüzünlü hissediyorum. ahadet erbetini içti hepsi dedi.

Ana Sayfaya Git